Pregršt događanja u organizaciji Koncertnog ureda Varaždin ovog Ljeta

28.06.2022. | Koncertni ured

Pregršt događanja u organizaciji Koncertnog ureda Varaždin ovog Ljeta

28.06.2022. | Koncertni ured

Kao i svake godine do sad, Koncertni ured Varaždin jedan je od organizatora manifestacije Ljeto u Varaždinu. Koncerti i manifestacije uistinu donose ponešto za svakoga, a detaljan program možete provjeriti u ovom članku kako biste znali najbolje isplanirati vaše ljeto.

U petak, 01. srpnja na pozornici “kod fontane”, s početkom u 18:00 nastupit će polaznici radionice pjevanja Društva “Naša djeca” Mali slavuji uz pratnju DND Banda, a nakon njih na pozornicu dolazi Big Band Čakovec i Ivana Galić. Više o koncertu pročitajte ovdje.

Subota započinje nastupom Varaždinskih mažoretkinja na Korzu u 10 sati, a za večernji program od 18 sati brinu se polaznici Radionice sviranja gitare Tomičić, Varaždinski vokalni ansambl i band Romantix. Više informacija nalazi se ovdje.

Da ne mislite da se koncerti održavaju isključivo vikendima, srijeda 6. srpnja rezerviran je za ljubitelje žanra “world music”. Kod fontane dolazi nam bend Sfatayim iz Maroka. Koncert započinje u 20:30, a više o ekipi koja dolazi iz daleka možete pročitati ovdje.

Tjedan nakon toga, kratko selimo u Atrij dvorca Stari grad gdje će se u srijedu, 13. srpnja s početkom u 20 sati održati četvrta po redu Večer kratkih priča, o kojoj više možete pročitati ovdje.

Dan nakon toga, u četvrtak 14. srpnja u Atriju dvorca Stari grad obilježit ćemo i Francuski nacionalni praznik uz Večer francuske vokalne lirike. Sve informacije nalaze se ovdje.

Utorak, 19. srpnja na Kazališnom trgu rasplesat će nas domaći momci – The Farpoint Station, a više o njima pročitajte ovdje.

Već 20 godina, Varaždin njeguje i kulturu blues glazbe pa se tako ove godine na Kazališnom trgu kod fontane održava jubilarni, 20. Fontana Blues Festival. 20. FBF održat će se 29. i 30. srpnja, a nastupit će Cream Too Unplugged, Cafe Society, SoundBEAT te legendarni Tomas Krkač s bendom koji će izvesti program pod nazivom “Rory Blues Story”.