Koncertni ured Varaždin

Uvjeti korištenja

 

 

Politika privatnosti Koncertnog ureda Varaždin

1. UVOD

Budući da razumijemo koliko je svakome od Vas važna Vaša privatnost te način na koji se Vaši podatci obrađuju donosimo slijedeću politiku privatnosti gdje ćemo objasniti kada, zašto i kako prikupljamo osobne podatke od osoba koje posjete našu web stanicu ili koje zatraže da ih kontaktiramo ili nas kontaktiraju na bilo koji način.

Ova pravila navode i uvijete pod kojima možemo otkriti te podatke drugima i na koji način se brinemo o njihovoj sigurnosti.

Naša pravila privatnosti možete pročitati u nastavku. Molimo da ih pažljivo pročitate kako biste u potpunosti razumijeli naš položaj i praksu u pogledu Vaših osobnih podataka i kako ih tretiramo.

2. PODATCI KOJE PRIKUPLJAMO I NAČELA NA KOJIMA TEMELJIMO SVOJU OBRADU

Ukoliko samo pregledavate našu web stranicu tada prikupljamo osobne podatke u obliku vaše IP adrese. Takve osobne podatke prikupljamo, a sukladno GDPR-u, zbog sigurnosnih razloga poput sprječavanja DDos napada, hakiranja, prijevara i slično, a što je naš legitimni interes kao voditelja obrade.
Načela koja primjenjujemo u svom poslovanju , a koja se odnose na zaštitu osobnih podatka su sljedeća:

  • Vaše osobne podatke ne prodajemo.
  • Vaše osobne podatke nikada ne djelimo s trećom osobom u svrhe promidžbe treće osobe.
  • O sigurnosti Vaših osobnih podataka brinemo se pomoću strogog kriptiranja, poštivajući sve propise o zaštiti osobnih podataka i primjenjujući najviše sigurnosne IT standarde.
  • Za primanje naših newslettera tražimo Vašu izričitu privolu (opt-in) i možete u bilo kojem trenutku povući svoju privolu (opt-out) pomoću poveznice „Odjava“ koja se nalazi u svakoj poslanoj poruci e-pošte.

U prostorijama Koncertnog ureda Varaždin i u drugim sustavima pohrane koji su u vlasništvu Koncertnog ureda Varaždin mogu se zateći osobni podatci koje koristimo u svom poslovanju, a do kojih smo došli tijekom komunikacije uživo, potpisivanjem ugovora ili razmjenjivanjem poruka putem e-pošte.

Oni su sljedeći: – Ime i prezime te djevojačko prezime, umjetničko ime, adresu prebivališta, adresu za poštu ako je različita od adrese prebivališta, spol, datum, mjesto i država rođenja, MBG ili br. osobne iskaznice, OIB, adresu e-pošte, telefonske brojeve, podatke za isplatu naknade (IBAN žiro računa i banka), podatke o svojstvu mirovinskog osiguranja, podatke o poreznom statusu (sustav PDV-a i/ili vođenje poslovnih knjiga), podatke o članstvu u strukovnim udrugama, podatke o izvođačkom svojstvu, podatke o instrumentima koji se koriste na snimkama (samo za instrumentaliste), podatke o članstvu u orkestru/grupi s datumom pristupanja, podatke o prijašnjim angažmanima u orkestru/grupi s navođenjem datuma početka i prestanka te kopije putovnice ukoliko to od nas zatjeva policija, a riječ je o stranim državljanima izvan Europske Unije.

Koncertni ured Varaždin koristi osobne podatke za slijedeće svrhe:

Obrade plaća zaposlenika, zapošljavanja, prodaje ulaznica, izrade tiskanih marketinških materijala, nadzora prostora, edukacija zaposlenika, liječnički pregled, izrade ponuda za javna nadmetanja, službena putovanja, web stranice društva, sklapanje različitih vrsta tipskih ugovora, pružanje usluga korisnicima i odgovaranje na upite koje dobijemo putem naših kontakt obrazaca, slanje korisnih informacija i marketinškog materijala.

3. KOLAČIĆI (COOKIES)

Kolačić je malena datoteka koja se sprema na Vašem računalu ili mobilnom uređaju kad posjetite određeno web mjesto. Pomoću kolačića pamte se vaše radnje i postavke tijekom određenog razdoblja.

Nastavkom korištenja naših web stranica dajete privolu za uporabu kolačića.

Kolačiće isto tako možete blokirati, međutim ako postavke svog internetskog preglednika postavite tako da blokiraju sve kolačiće možda Vam neće biti dopušten pristup svim ili nekim djelovima naših web stranica. Ukoliko postavke svog preglednika ne podesite tako da odbijaju kolačiće, naš sustav će poslati kolačiće čim posjetite naše web stranice.

4. GDJE POHRANJUJEMO I OBRAĐUJEMO VAŠE OSOBNE PODATKE

Osobne podatke pohranjujemo na vlastitim poslužiteljima u svome vlastitom poslovnom prostoru u Republici Hrvatskoj.

Ukoliko se neka od udruga s kojima surađujemo radi zaštite izvođačkih prava nalazi izvan teritorija Europskog gospodarskog prostora, mi ćemo poduzeti sve potrebne mjere kako bi Vaši osobni podatci bili sigurni i tretirani u skladu s ovom politikom privatnosti i Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka.

Slanjem svojih osobnih podatka, dajete privolu za obradu tih podataka i izvan granica Europskog gospodarskog prostora.

Nadalje, Vaši osobni podatci bit će prosljeđeni i dostupni izvršiteljima obrade s kojima Koncertni ured Varaždin ima potpisane Ugovore sukladne pozitivnim propisima s područja Republike Hrvatske i ranije spomenutom Uredbom o zaštiti osobnih podataka.

5. KAKO ŠTITIMO VAŠE OSOBNE PODATKE?

Svi podatci prikupljeni fizičkim putem (privole, ugovori, punomoći te druga za rad potrebna dokumentacija) pohranjuju se u skladu s odgovarajućim standardima sigurnosti. Nakon zaprimanja fizičkim putem isti se ponekad scan-iraju radi digitalne pohrane.

Svi sustavi u kojima se nalaze osobni podatci neprestano se nadziru radi otkrivanja eventualnih ranjivosti i napada te su pohranjeni sukladno najvišim IT standardima, o kojem brine naše osoblje zaduženo za informatičku sigurnost.

6. KOLIKO DUGO ČUVAMO VAŠE OSOBNE PODATKE?

Uzimajući u obzir svrhu prikupljanja podataka, Koncertni ured Varaždin Vaše podatke čuva onoliko koliko je to predviđeno određenim pozitivnim propisom važećim na teritoriju RH ili Pravilnikom o čuvanju dokumenata (Pravilnik o čuvanju, korištenju, odabiranju i izlučivanju arhivskog i registraturnog gradiva Koncertnog ureda Varaždin) kao i dodatnih 3 godine roka za zastaru potraživanja naknade. Istekom spomenutih rokova čuvanja Vaše osobne podatke brišemo, uništavamo i pohranjujemo u skladu s mišljenjem dobivenim od strane državnog arhiva ili anonimiziramo tako da se više ne mogu povezati ni sa kime. U svakom trenutku možete zatražiti brisanje podataka na email office@vbv.hr .

7. DJELJENJE OSOBNIH PODATAKA

S obzirom na djelatnost Koncertnog ureda Varaždin, Vaše osobne podatke dijelimo sa našim izvršiteljima obrade, raznim udrugama i umjetničkim organizacijama s kojima surađujemo u sklopu organiziranja koncerata i glazbeno-scenskih priredbi za potrebe Grada Varaždina te glazbenih udruga s područja Grada i Županije. Sa svima njima Koncertni ured Varaždin ima zaključene odgovarajuće ugovore koje sadrže odredbe o zaštiti osobnih podataka.

8. NEWSLETTER

Newsletter šaljemo e-poštom samo ako imamo Vašu izričitu privolu. Privolu danu za primanje takvih poruka u bilo kojem trenutku možete i opozvati tako da kliknete na poveznicu za odjavu koja se nalazi na podnožju poruke. Ukoliko imate problema s odjavom molimo vas kontaktirajte nas na office@vbv.hr . U tom ćemo slučaju odmah izbrisati vaše podatke u vezi dostave newslettera.

Za distribuciju newslettera koristimo sustav MailChimp (zaštitni znak tvrtke Rocket Science Group, LLC, 675 Ponce De Leon Ave NE 5000, Atlanta, GA 30308, SAD). MailChimp je prilagođen Privacy Shield dogovoru o zaštiti podataka, te se mora pridržavati pravila o privatnosti EU-a. Pravila o zaštiti privatnosti od strane MailChimpa: https://mailchimp.com/legal/privacy/ će koristiti vaše podatke samo u svrhu dostave newslettera, procjenu isporuke i poboljšanja usluge. MailChimp vas neće izravno kontaktirati ili koristiti vaše podatke. Oni se neće prosljeđivati trećim stranama. Podaci koje koristi MailChimp uključuju “web beacon” koji u MailChimp šalje informacije o otvaranju newlettera i/ ili aktivaciju poveznica unutar newslettera. Kod tog procesa, informacije o vašem Internet pregledniku, vašoj IP adresi i vašoj lokaciji će biti poslane u MailChimp.

9. OTKRIVANJE VAŠIH OSOBNIH PODATAKA

Koncetni ured Varaždin otkrit će ili podjeliti Vaše osobne podatke samo kako bi ispunio neku zakonsku obvezu, ili kako bismo ostvarili svoja ili Vaša prava ili osigurali sigurnost. To uključuje razmjenu informacija s tijelima javne vlasti uključujući sudska tijela, te trgovačkim društvima i organizacijama za sprječavanje informacisjkih prijevara i sigurnosnih proboja.

10. VANJSKE POVEZNICE

Na svojim web stranicama www.kuv.hr i www.vbv.hr možemo postaviti poveznice na web stranice svojih poslovnih partnera. Ako slijedite bilo koju od tih stranica, uzmite u obzir da se na te web stranice primjenjuju njihova vlastita pravila o privatnosti i da Koncertni ured Varaždin nema nikakvu odgovornost vezano uz ta pravila, te ne snosi nikakvu odgovornost za točnost informacija, sadržaj tih stranica, niti rezultate koji se mogu dobiti njihovim korištenjem.

11. VAŠA PRAVA PREMA UREDBI

Prema OUZP-u, od 25. svibnja 2018. imate sljedeća prava:

1. pravo na ograničenje obrade
2. pravo na pristup
3. pravo na brisanje (pravo na zaborav)
4. pravo na ispravak
5. pravo na prenosivost
6. pravo na prigovor

Sva gore navedena prava možete ostvariti tako da nas kontaktirate (vidi ispod kako nas možete kontaktirati). Neće se naplaćivati nikakva administrativna naknada za razmatranje i / ili pridržavanje zahtjeva utmeljenog na jednom od spomenutih prava, osim ako je isti ponavljajući, nepotreban ili iziskuje prekomjeran napor.

12. KAKO NAS MOŽETE KONTAKTIRATI

Zahtjeve vezane uz ova Pravila o privatnosti možete ostvariti na sljedeće načine:
putem e-pošte office@vbv.hr
radnim danom od 8:00 do 15:00 na broj telefona +385 42/212-907
te putem pošte na adresu A. Cesarca 1 , 42 000 Varaždin

13. NADZORNO TIJELO

Ukoliko niste zadovoljni načinom na koji rukujemo Vašim osobnim podatcima imate pravo kontaktirati Agenciju za zaštitu osobnih podataka (AZOP) putem sljedećeg linka: http://azop.hr/zastita-podataka-hrvatska/detaljnije/kontaktirajte-nas

Pristupom i korištenjem ovih internet stranica prihvaćate i podvrgavate se hrvatskom materijalnom pravu kao isključivo mjerodavnom za tumačenje, primjenu i pravne učinke svih dopuštenja, isključenja, i uvjeta upotrebe. Za sve zahtjeve i sporove koji nastanu kao rezultat upotrebe web stranica Koncertnog ureda Varaždin ili u vezi s njima isključivo su nadležni Hrvatski sudovi.

Ovaj dokument potrebno je izmijeniti, ako se značajno promijeni broj ili struktura zaposlenih, ili ako Koncertni ured Varaždin promijeni politiku poslovanja.

Ova politika stupa na snagu dana 25. svibnja 2018.