Loading Događaji
06
srpanj
Srijeda

Sfatayim – glazbena poslastica iz Maroka!

6 srpnja, 2022 @ 20:30 - 22:00
  • Ovaj događaj je prošao.

Veleposlanstvo Države Izrael u srijedu, 6. srpnja 2022. godine u Varaždin dovodi bend Sfatayim, izraelsku grupu sačinjenu od marokanskih Židova koji u svojoj glazbi odražavaju specifičnu kulturu i tradiciju s kojom su odrasli.

Grupa Sfatayim zanimljiv je spoj marokanskih i izraelskih utjecaja – kao i svjetske rock glazbe – te stvara jedinstvenu atmosferu. Već četiri desetljeća grupa Sfatayim prisutna je na izraelskoj glazbenoj sceni. Od nečega što je bilo fenomen za svoje vrijeme – prve skupine koja je u Izraelu pjevala na marokanskom arapskom – Sfatayim je svojim djelovanjem utro put drugim sličnim glazbenim skupinama koje su sačinjavali izraelski migranti, stvarajući tako sasvim jedinstven zvuk u izraelskom glazbenom prostoru.

Nastup grupe Sfatayim na Kazališnom trgu u Varaždinu započinje 7. srpnja u 20:30 sati, a koncert se održava na otvorenom te se ulaz ne naplaćuje.

U slučaju kiše ili nepovoljnih vremenskih uvjeta, koncert će se održati u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu, također uz besplatan ulaz.

Details
Date: 6 srpnja, 2022
Time: 20:30 - 22:00
Događaj CategoriesKoncert, Ljeto u Varaždinu, Ostalo
Mjesto održavanja
Naziv mjesta održavanja: Kazališni trg
Organizator
Ime organizatora: Koncertni ured Varaždin
Phone: +385 (0)42 212 907
Email: