Loading Događaji
02
srpanj
Subota

Romantix, Radionica sviranja gitare Tomičić i VVA za pop-rock subotu!

2 srpnja, 2022 @ 10:00 - 23:00
  • Ovaj događaj je prošao.

Ukoliko se u subotu, 2. srpnja 2022. nađete na Trgu kralja Tomislava u Varaždinu, svakako zaplješćice Varaždinskim mažoretkinjama koje od 10 sati ispred Gradske vjećnice prezentiraju sve što su naučile kroz godinu, ali i kroz mnoge ranije godine. Od najmlađih pa do onih nešto starijih, sve će imati priliku predstaviti se Varaždincima i njihovim gostima, a njihova spretnost svakako je vrijedna vaeg vremena.

Večernji sati rezervirani su za pop rock poslasticu na Kazališnom trgu, popularno zvanom i “kod fontane”, ispred HNK u Varaždinu.

Svoje sviračko umjeće pokazat će polaznici Radionice sviranja gitare Tomičić, nakon kojih publiku zabavlja novoosnovani Varaždinski vokalnih ansambl, a kao šećer na kraju na pozornicu staje grupa Romantix, Eurythmics cover bend.

Večernji program počinje u 18 sati, a traje sve do kad ne ostanemo bez glasa.

 

RADIONICA SVIRANJA GITARE TOMIČIĆ

Radionica sviranja gitare voditelja Damira Tomičića već 24 godine ispunjena je glazbom, smijehom i veseljem, a polaznicima nismo samo učitelji, nego i prijatelji. Program radionice prilagođavamo dobi i svakom polazniku, od početnika do naprednih gitarista, od djece u osnovnoj školi, preko mladih pa sve do odraslih. U radionici sviramo strane i domaće pop i rock pjesme, učimo akorde i ritmove, radimo vježbe za solo sviranje, učimo sviranje s osjećajem (dinamika, izmjena ritmova) I tehnike za sviranje sola: slide, hammer-on, bend up, harmonic, tapping, legato tehnike, sweep picking… Učimo improviziranje, te fingerstyle (sviranje prstima). Godinama se trudim svoje znanje prenijeti djeci, mladima i odraslima, od onih koji su željeli naučiti samo osnove sviranja gitare, do onih koje su zanimale i napredne tehnike na putu da postanu vrhunski gitaristi. Broj od preko tisuću gitarista do sad govori dovoljno.

 

VARAŽDINSKI VOKALNI ANSAMBL

VVA je ansambl koji izvodi pjesme acapella, pretežito u pop i jazz stilu ali također im nisu strani ni svi ostali žanrovi. U njihovim izvedbama glas se često koristi kao sredstvo oponašanja zvučnih boja raznih instrumenata te svaki član unutar ansambla nosi ulogu solista. Ansambl je osnovan ove godine na prijedlog Janje Knapić Omranloo i Milada Omranloo koji ujedno djeluje i kao voditelj ansambla, a pod pokroviteljstvom Koncertnog ureda u Varaždinu.

 

ROMANTIX

ROMANTIX COVER BAND spoj je bogatog iskustva varaždinskih i čakovečkih glazbenika s dugogodišnjim svjetskim iskustvom te nadolazećom mladom vokalnom zvijezdom. Bend izvodi najveće hitove megapopularnog banda Eurythmics oslanjajući se na njihov najbolji nastup uživo „Live Revenge Tour 1987. Sydney“. Hitove kao što su Sweet Dreams, Here Comes The Rain Again, Would I Lie To You i mnoge druge bend izvodi uvažavajući izvorni zvuk banda s navedenog koncerta prilagođen modernoj produkciji, ali zadržavajući fokus na vrhunskim vokalnim izvedbama, stoga je i angažirano više kvalitetnih vokala zbog složenosti višeglasja njihovih pjesama.

Details
Date: 2 srpnja, 2022
Time: 10:00 - 23:00
Događaj CategoriesKoncert, Ljeto u Varaždinu, Ostalo
Mjesto održavanja
Naziv mjesta održavanja: Kazališni trg
Organizator
Ime organizatora: Koncertni ured Varaždin
Phone: +385 (0)42 212 907
Email: