Loading Događaji
01
srpanj
Petak

Mali Slavuji i DND Band te Big Band Čakovec uz Ivanu Galić otvaraju ljetni vikend “kod fontane”

1 srpnja, 2022 @ 18:00 - 22:30
  • Ovaj događaj je prošao.

U petak, 1. srpnja na pozornici uz fontanu na Kazališnom trgu u Varaždinu nastupit će polaznici radionice pjevanja Mali Slavuji uz DND Band. Nakon njih na pozornicu stiže Big Band Čakovec i Ivana Galić.

GLAZBENA RADIONICA PJEVANJA – MALI SLAVUJI
Punih 30 godina gospođa Zdenka Knapić prenosi svoje znanje, kompetentnost i ljubav prema glazbi najmlađoj djeci koja pokažu interes za pjevanjem pa u Glazbenoj radionici pjevanja „Mali slavuji“ Društva „Naša djeca“ kroz godine stasaju u prave pjevače. Isto tako u radionicu pjevanja uključuju se i mladi koji žele usavršiti svoj talent pa svaka lijepa nota svakodnevno daje posebnu dušu DND-u. Brojni nastupi, sudjelovanje na festivalima, priznanja i nagrade samo su mali dio slagalice „Malih slavuja“. Trenutno radionicu polazi 18 djece, a neke od njih imati ćete priliku čuti u narednom programu.

 

BIG BAND ČAKOVEC

Big band Čakovec osnovan je 1995. godine kao težnja domaćih glazbenika da upotpune kulturnu ponudu grada. U vrlo kratkom vremenu orkestar je postigao zavidnu kvalitetu, te se svrstao među vodeće orkestre u regiji dokazavši to nastupima na relevantnim festivalima u domovini i inozemstvu (Lent-Maribor, Expo-Virovitica, Proljetni jazz fair-Zagreb, Tradicionalni jazz-Varaždin, Szombathely big band fesztivál, Nishville Jazz Festival…). Ostvarena je suradnja sa poznatim domaćim i inozemnim glazbenicima: Boškom Petrovićem, Sašom Nestorovićem, Primožom Grašićem, Ratkom Divjakom, Zdenkom Kovačićek, Jimmyem Stanićem, Jasnom Bilušić, Silviom Gabrielom Curbellom Hortom, Ivanom Galić, Vlatkom Stefanovskim… Iz redova Big banda Čakovec stasali su sada već afirmirani jazz glazbenici Robert Jambrušić-Đebo, Robert Polgar, Lada Obradović, te braća Maasej, Abel i Jošua Kovačević, Filip Krznar, Luka Vrbanec. Nekolicina glazbenika upisala je i jazz studij. Orkestar se sastoji od profesionalnih glazbenika, studenata, ekonomista, pravnika, inženjera, učenika…
Snimljena su 3 CD-a, a Hrvatska nacionalna televizija snimila je nekoliko emisija o Big bandu Čakovec. Voditelji Big banda Čakovec do sada su bili Ladislav Varga, Antun Horvat, Filip Horvat, te Mario Jagec koji je i današnji voditelj. Repertoar Big banda Čakovec sastoji se od poznatih jazz standarda, obradi latinoameričkih, pop i tradicionalnih skladbi prerađenih za Big band, te autorskih kompozicija Ladislava Varge i sadašnjeg voditelja Marija Jageca.

 

IVANA GALIĆ
Svestrana profesionalna vokalistica Ivanom Galic (klasika i popularni žanrovi, belting), specifičnog vokala sa međunarodnim priznanjima koja je stjecala iskustvo na brojnim pozornicama u Hrvatskoj i inozemstvu. Ostvarila je brojne suradnje sa domaćim i svjetskim glazbenicima, dobitnica je nekoliko nagrada i priznanja, te se podjednako ističe sve više u pedagoškom radu. Kroz svoju glazbenu udrugu te danas kroz svoj vokalni studio za poduku i umjetničko stvaralaštvo daje doprinos i u kulturi kroz razne radionice i razne glazbene projekte. (Royal College of Music, London Vocal Performance, Atlanta International Gospel Soul Artist Award – Women of Excellence, 2018; pobjeda na natjecanju u kategoriji Traditional Broadway Jazz, nastup na gala koncertu u velikoj dvorani Stern Carnegie Halla 2018)

 

Mali Slavuji i DND Band na pozornicu staju u 18 sati dok Big Band Čakovec i Ivana Galić nastupaju od 20:30.

Koncert se održava na otvorenom te se ulaznice ne naplaćuju. U slučaju kiše ili nepovoljnih vremenskih uvjeta, koncert se otkazuje.

Details
Date: 1 srpnja, 2022
Time: 18:00 - 22:30
Događaj CategoriesKoncert, Ljeto u Varaždinu, Ostalo
Mjesto održavanja
Naziv mjesta održavanja: Kazališni trg
Organizator
Ime organizatora: Koncertni ured Varaždin
Phone: +385 (0)42 212 907
Email: