Loading Događaji
10
svibanj
Srijeda

10.5.2023. Puhački orkestri Glazbene škole u Varaždinu

10 svibnja, 2023 @ 19:00 - 21:00
  • Ovaj događaj je prošao.

Glazbena škola u Varaždinu jedna je od najstarijih glazbenih škole u ovom dijelu Europe, a puhački instrumenti učili su se već od njenog samog osnutka, u glazbenoj školi varaždinskog Glazbenog društva. Današnji odjel za puhačke instrumente započeo je s radom 1949. godine, a iako je u početku bio namijenjen samo učenicima srednje škole, od samih početaka bilježi velik broj upisanih. Na odjelu za puhačke instrumente postoje dva orkestra – srednjoškolski i osnovnoškolski orkestar u koje su uključeni svi učenici odjela, kao i Big Band i Jazz orkestar koji učenici mogu pohađati fakultativno.

Ove srijede u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu predstavit će se članovi malog puhačkog orkestra Glazbene škole u Varaždinu pod ravnanjem Petra Prepelića, velikog puhačkog orkestra Glazbene škole u Varaždinu pod dirigentskom palicom Marka Prepelića, kao i članovi Jazz orkestra Glazbene škole u Varaždinu kojima će se na sceni pridružiti i njihov voditelj Gordan Perši.

Ne propustite priliku čuti talentirane učenike varaždinske Glazbene škole. Koncert će se održati u 19.00 sati, a ulaz na koncert je slobodan.

Details
Date: 10 svibnja, 2023
Time: 19:00 - 21:00
Događaj CategoriesKoncert, Ostalo
Mjesto održavanja
Naziv mjesta održavanja: Koncertna dvorana HNK