Loading Događaji
07
svibanj
Nedjelja

7.5.2023. Varaždinski tamburaški orkestar

7 svibnja, 2023 @ 19:00 - 21:00
7 €
  • Ovaj događaj je prošao.


Varaždinski tamburaški orkestar (VTO) osnovan je 2005. s idejom da se stvori reprezentativni gradski tamburaški orkestar koji će okupiti najbolje tamburaške glazbenike u Varaždinu.

Već na prvim koncertima orkestar pokazuje vrhunsku kvalitetu. U proteklih 15 godina djelovanja VTO redovito priređuje samostalne koncerte, nastupa na domaćim i međunarodnim smotrama i festivalima te redovito osvaja najviše nagrade i priznanja.

VTO je 2020. godine značajno obnovljen i popunjen vrhunskim mladim tamburaškim glazbenicima. Najznačajnija je promjena ta da stručno vodstvo, od bivšeg dirigenta Zlatka Sokića, preuzima Tibor Bun, afirmirani mladi dirigent, svakako jedan od najperspektivnijih domaćih tamburaških dirigenata i pedagoga.

VTO je 2021. godine nastupio na državnim susretima tamburaških orkestara u organizaciji Hrvatskog sabora kulture te osvojim zlatnu plaketu u kategoriji koncertnih orkestara. Osim toga, održao je dva zapažena cjelovečernja koncerta, na otvaranju Špancirfesta s Klapom Cambi i povodom Dana grada Varaždina sa Stankom Šarićem, poznatim vokalnim solistom Zlatnih dukata, danas Najboljih hrvatskih tamburaša.

VTO nastavlja s uspješnim koncertima i u 2022. godini. Tako je održao koncert s tamburaškim orkestra KUD-a Jedinstvo i Klapom HRM-a u Splitu povodom Dana grada, Zoricom Kondžom i Tedijem Spalatom na Špancirfestu u Varaždinu a nedavno smo održali i jedinstveni koncert filmske glazbe u Kinu Gaj u Varaždinu.

Details
Date: 7 svibnja, 2023
Time: 19:00 - 21:00
Cijena: 7 €
Mjesto održavanja
Naziv mjesta održavanja: Koncertna dvorana HNK
Organizator
Ime organizatora: Koncertni ured Varaždin
Phone: +385 (0)42 212 907
Email: