Treći tjedan Ljeta u Varaždinu 2019.

02.07.2019. | Novosti

Treći tjedan Ljeta u Varaždinu 2019.

02.07.2019. | Novosti

U trećem tjednu manifestacije LJETO U VARAŽDINU 2019. u organizaciji Koncertnog ureda Varaždin na Kazališnom trgu uživajte u sljedećim programima:

SRIJEDA 03. srpnja u 19 sati:
IASJ i Glazbena škola Ladislav Račić

Udruga IASJ sa sjedištem u Haagu u Nizozemskoj (International Association of Schools of Jazz, www.iasj.com) je osnovana 1991. godine kako bi uspostavila i ojačala suradnju između jazz akademija širom svijeta. Ona okuplja predstavnike ustanova, profesore i studente iz četrdesetak država svijeta. Svake godine IASJ održava krajem lipnja tjedan okupljanja svojih članova kod ustanove članice koja se kandidira nekoliko godina unaprijed. U tjedan dana održavaju se brojni zajednički sastanci i predavanja, majstorske radionice, tematske diskusije, pokusi ansambala , snimanja i svaku večer koncerti nastavnika i studenata. U Zagreb i Varaždin tako ove godine dolaze profesori i studenti iz cijeloga svijeta, od Argentine, Kolumbije i Brazila do Švedske, Portugala i SAD-a. Međunarodni susret IASJ ostvaren je u suradnji s Jazz.hr-om.
Prateća fotka za koncert 30.6

 

PETAK 05. srpnja u 21 sat:
SOUTHERN CROWD

Southern Crowd je skupina vrhunskih glazbenika s ivanečkog područja, koji oduševljava i izvan granica “Lijepe naše”… Kao veliki fanovi i ljubitelji svjetski poznatog banda “Lynyrd Skynyrd”, i općenito obožavatelji southern rock zvuka, odlučili su ljubav prema istom i svoje bogato glazbeno iskustvo i znanje sažeti i ukomponirati u band pod nazivom “Southern  Crowd”. Uz standardni cover – repertoar “Lynyrd Skynyrda” izvode i covere ostalih, svjetski poznatih izvođača southern rocka i bluesa. Samo dolaskom na njihove nastupe možete doživjeti silnu energiju, zavidan glazbeni talent i ljubav prema glazbi pretočeno u vrhunsku, neponovljivu svirku, koju bi bilo šteta propustiti!

DSC_0747

SUBOTA 06. srpnja 21 sat:
RIKVERC BEND

Rikverc bend počeo je s radom prije 3 godine, svirajući obradfe novovalnih pjesama i hitova osamdesetih. Autor svih pjesama s nadolazećeg albuma “Tragovi sjećanja” je Danijel Kuserbanj-Danchi, glazbenik koji je posato zapažen još početkom devedesetih u varaždinskom autorskom bendu Halteri. Kasnije je pozornicu dijelio kao raitam gitarist s Renatom Metessijem u grupi Zvijezde, s kojim i danas surađuje. Rikverc bend djeluje u postavi: Danijel Kuserbanj – gitara i vokal, Mislav Bunić – bas gitara, Roman Pomper – solo gitara, Andrej Pospiš – klavijature i Dražen Scholz – bubnjevi.

rikverc