Loading Događaji
26
svibanj
Petak

Barcelona Gipsy balKan Orchestra

26 svibnja @ 20:00 - 22:00
  • Ovaj događaj je prošao.

26. svibnja s početkom u 20 sati na Velikoj sceni! Svjetska etno atrakcija! Barcelona Gipsy balKan Orchestra!

U studenom 2019. bandu Barcelona Gipsy balKan Orchestru (BGKO) pridružuje se sicilijanska pjevačica Margherita Abita koja je donijela novu esenciju i svježu energiju.

Nakon što su 2022. proslavili svoju 10. obljetnicu, nove autorske pjesme Barcelona Gipsy balKan Orchestra bit će objavljene na dugo očekivanom sedmom albumu, planiranom za jesen 2023.

Band je do sada posjetio više od 40 zemalja i stvorio bazu vjernih obožavatelja na YouTube kanalu (s više od 165.000 pratitelja i 90 milijuna pregleda).

Albumom “Nova Era” ponovno su potvrdili poziciju jednog od najhvaljenijih bandova koji interpretiraju tradicionalnu glazbu,  odajući na taj način poštovanje našim precima.

U svojim posljednjim singlovima, od sjevernomakedonskog vječnog klasika “More Sokol Pie” do sicilijanske narodne pjesme u “Cu Ti Lu Dissi”, možemo uživati u njihovom osobnom pečatu pri sviranju glazbe s Balkana, Bliskog istoka i obala Mediterana. Za jedinstveni zvuk su zaslužni
raznoliki umjetnički izražaji članova banda:
Margherita Abita (glas), Ivan Kovačević (kontrabas), Stelios Togias (udaraljke),
Julien Chanal (gitara), Pere Nolasc Turu (violina), Fernando Salinas (harmonika), Xavi
Pendón (klarinet)

Iz ovog međunarodnog banda, s glazbenicima iz Španjolske, Italije, Francuske, Srbije, Grčke i Ukrajine, dolaze najfiniji aranžmani, gdje svaki instrument ima svoje mjesto i prostor. Teksture i boje fino su izmiješane unutar svake pjesme, od buđenja emocija do frenetičnog, transcendentalnog ritma.

Prodaja ulaznica: HNK u Varaždinu

Details
Date: 26 svibnja
Time: 20:00 - 22:00
Događaj CategoryKoncert
Mjesto održavanja
Naziv mjesta održavanja: HNK Varaždin
Adresa: Augusta Cesarca 1
Varaždin, 42000 Croatia (Local Name: Hrvatska)

Pogledaj na Google maps-u
Organizator
Ime organizatora: HNK
Phone: 11223344
Email: