“Dr. Vinko & The Milicija”

10.07.2015. | Novosti

“Dr. Vinko & The Milicija”

10.07.2015. | Novosti

Petak, 10. srpnja 2015., 21:00 sat

Kazališni trg – Fontana

LJETO U VARAŽDINU 2015.

“Dr. Vinko & The Milicija”
598_579_drvinko
“DR.VINKO”je varazdinski progresivni rock sastav,osnovan 2013.god.
Osnivac sastava j Vinko Puclin,koji je ujedno i pjevac,bas gitarista,kompozitor i tekstopisac,skladbe
“Sve bi htjele biti kao Severina”.
“DR.Vinko”je sastav ciji glazbenici nastupaju i suraduju sa najvecim hrvatskim pop i rok zvijezdama.
Osnivac sastava Vinko Puclin trenutno je i clan grupe”Nocna straža”,prateceg sastava B.Novkovica,a svirao je i sa Z.Bebekom, Z.Kovacicek,kao clan sastava HRT-a emisije”Za srce i dusu”,suradnja se prosirila na kompletnu hrvatsku estradu.
Specificnost sastava Dr.Vinko,je u tome da se ne libe angazirano progovorit o svim devijacijama suvremenog drustva,kao i beskompromisno se zvukom, nacinom sviranja i komponiranja suprotstaviti nekvaliteti.
“Dr.VINKO”je sastav koji se zvukom razlikuje od ostalih rock sastava ,jer ne koriste gitaru, vec klavijature kao izvor prepoznatljivog zvuka,pa stoga njihov live nastup je osebujan.
Vrhunska kvaliteta sviranja proizlazi iz cinjenice da su clanovi sastava po vokaciji jazz glazbenici,pa tako kompozitor Vinko Puclin ne preza od upotrebe jazz elemenaza,koje mozemo cut i na skladbi “Sve bi htjele biti kao Severina”.
Dr Vinko,na svojim koncertima izvodi takoder program pod nazivom”tribue The Police”,pa stoga i ne cudi da vokalna interpretacija na autorskim pjemama podsjeca na Stinga.
Na njihovom albumu tako mozemo cut i sklade pod nazivom”Pipi i suki, ko pisonja i zuga”,”Ja sam neprilagoden””E,moj pjevac,crni pjevac”.
U slučaju loših vremenskih uvjeta koncert će biti otkazan!