18.07.2017. KONCERT: IRMA DRAGIČEVIĆ I IVO MRVELJ

17.07.2017. | Uncategorized @hr

18.07.2017. KONCERT: IRMA DRAGIČEVIĆ I IVO MRVELJ

17.07.2017. | Uncategorized @hr

Koncert pod nazivom „Večer Georgea Gershwina“ održat će se u utorak 18. srpnja 2017. u Atriju Starog grada s početkom u 20:30 u sklopu manifestacije „Ljeto u Varaždinu 2017.“
U slučaju lošeg vremena koncert će se održati u Lapidariju Starog grada.

Program:

 1. G.Gershwin – arija Serene Summertime iz opere Porgy and bess
 2. G.Gershwin – I´v got a crush on you iz mjuzikla Treasure Girl i Strike Up the Band
 3. A.L.Webber – arija Christin Music of the night iz Phantoma iz Opere
 4. G.Gershwin – S´wonderful iz mjuzikla Funny Face
 5. G.Gershwin – Somebody loves me iz mjuzikla She Loves Me
 6. G.Gershwin – Three preludes: 1. Allegro ben rimato e deciso ( B-dur)
 7. L.Bernstein – Ciklus pjesama iz mjuzikla Petar Pan
                       Petar, Petar
                       Will you build me a house
                       Dream with me
 8. G.Gershwin – I got rhythm iz mjuzikla Girl Crazy
 9. G.Gershwin – Tree preludes: 2. Andate con moto e poco rubato (cis-mol)
 10. G-Gershwin – arija Serene My man´s gonne now iz opere Porgy Bess
 11. A.L.Webber – pjesma Grizabelle Memory iz mjuzikla Cats
 12. G.Gershwin – The Man I Love iz istoimenog filma i mjuzikla An American in Paris

Irma Dragičević

Irma Dragičević rođena 1995. u Varaždinu. Osnovno i srednjoškolsko obrazovanje stekla je u Glazbenoj školi Varaždin. Violončelo završava u klasi prof. Milkovića i pjevanje u klasi prof. Blanke Tkalčić. Trenutno je studentica druge godine pjevanja u klasi red.prof. Lidije Horvat Dunjko. U veljači ove godine završila je Broadway akademiju te postala izvođačica za muzički teatar i film. Usavršavala se na brojnim seminarima uključujući seminar Tomislava Mužeka. Pjevala je ulogu Pamine (Čarobna frula) u produkciji ljetne operne škole ˝Mirula˝ pod vodstvom red. prof.Lidije Horvat Dunjko. U ožujku ove godine debitirala je u Hrvatskom Narodnom Kazalištu u Zagrebu s ulogom Chocholke (Kokoši) u operi ˝Lukava mala lisica˝ Leoša Janačeka. U ožujku i travnju ove godine na Državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa u Zagrebu, osvaja 1. nagradu na županijskoj i 2. nagradu na državnoj razini. Na Lions Grand Prix-u prošle godine osvaja koncert sa Zagrebačkim ansamblom flauti i dobiva glavnu ulogu u mjuziklu A.L.Webera ˝Josip i Čudesne boje njegovih snova˝pod redateljstvom Richarda Monteza. Iza sebe ima brojne solistčke nastupe i redovno održava Gershwinove večeri.

Irma Dragičević

Ivo Mrvelj

Ivo Mrvelj student je treće godine studija orgulja u klasi red. prof. Marija Penzara. Od 2009. do 2015. redovito pohađa seminare improvizacije (Ante Knešaurek), glazbe renesanse i baroka (Pavao Mašić) te recentne glazbe (Natalija Imbrišak) na Orguljaškoj ljetnoj školi u Šibeniku. Pohađao je i seminare profesora orgulja kao što su G. Rost, É. Lebrun, F. Del Sordo, P. Turetta, H. Fairs, T. Ospital i J.-B. Robin u Zagrebu, Kanfanaru i Ljubljani. Dobitnik je više nagrada na natjecanjima iz klavira, komorne glazbe i solfeggia, a iz orgulja osvojio je 2011. godine drugu nagradu i 2013. prvu nagradu na Državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa u Zagrebu. U srpnju 2015. i 2016. surađuje s Opernom školom „Mirula“ u Cresu pod vodstvom prof. Lidije Horvat-Dunjko kao korepetitor u scenskim izvedbama opera „Così fan tutte” i „Čarobna frula” W. A. Mozarta.

Ivo Mrvelj