Veliki koncert KUD-a Hž Varaždin!

16.04.2016. | Novosti

Veliki koncert KUD-a Hž Varaždin!

16.04.2016. | Novosti

Subota, 16. travnja 2016., 17:30 sati
Gledalište HNK u Varaždinu

655_648_plakat-kud-h-16-04-2016-

Subota, 16. travnja 2016. godine u 17:30 sati , u Varaždinu je rezervirana za svečani koncert Kulturno umjetničkog Hrvatskih željeznica Varaždin. Koncert je to kojim će “Željezničari” u varaždinskom HNK obilježiti dugih 85 godina svoga rada. Za ovu priliku i spektakularnu obljetnicu članovi folklorno tamburaške sekcije okupili su velik broj članova, kako sadašnjih, tako i bivših te će se tako u bogatom programu na pozornici HNK Varaždin izmjenjivati više od 120 plesača i tamburaša! Varaždinski “Željezničari” u punom su jeku priprema kako bi publici priuštili nezaboravnu večer folklora u kojoj će svi zainteresirani moći vidjeti plesove najmlađih članova folklorne sekcije, točnije, djecu u dobi od 4 do 11 godina starosti, zatim njihove, nešto starije kolege, ali i bivše članove veterane koji su ovoj obljetnici itekako pridonijeli kroz dugi niz godina djelovanja. Sve njih, neizostavno, pratit će i tamburaška sekcija Društva koja će, osim pratnje folklora, izvesti i  samostalne točke. Voditeljica podmlatka folklorne sekcije je Snježana Huđek, voditelj folklorne sekcije Kristijan Farkaš , te voditelj tamburaške sekcije , a ujedno i predsjednik društva je Krunoslav Drožđek. 
Biti će to večer ispunjena pjesmom, plesom, zabavom, atraktivnim koreografijama raznih podneblja Hrvatske, kao što su Zagorje, Međimurje, Podravina, Posavina, Banat, Prigorje, zahtjevnim koracima, prekrasnim narodnim nošnjama i tamburaškom glazbom. Odnosno, biti će to rezime svega što su marljivi “Željezničari” radili proteklih 85 godina, a u subotu će to sa, itekako, velikim ponosom predstaviti i pokazati zašto je jedno kulturno umjetničko društvo kao KUD Hž s pravom i dan danas uvršteno u sam vrh folklornog svijeta.
Za sve one koji neće biti u mogućnosti doći u subotu u HNK na spomenuti koncert, “Željezničari” najavljuju 2. Dječju smotra folklora KUD Hž i prijatelji koja će se isto tako održat u varaždinskom HNK 07.05.2016. godine u 17:30 sati.