VEČER TALIJANSKIH OPERNIH I OPERETNIH ARIJA

25.05.2011.

VEČER TALIJANSKIH OPERNIH I OPERETNIH ARIJA

25.05.2011.

93_52_italy-flag

Komorni ansambl I Bricconcello okuplja četvero glazbenika s vrhunskom međunarodnom reputacijom. Iako relativno mladi ansambl, bilježi već značajne nastupe duljem Europe sa iznimno zanimljivim repertoarom.

Sopranistica Patrizia Morandini  diplomirala je na konzervatoriju Luigi Cherubini u Firenci i specijalizirala komorno vokalno pjevanje.
Također je pohađala klavir, akustiku, baroknu i renesansnu glazbu, skladbu, modernu i komornu glazbu.
Maistrirala je pod mentorstvom iznimnih glazbenih autoriteta kao što su Noella Anfuso (Renaissance music), Liliana Poli (Lieder and contemporary vocal music), Alfred Kraus (opera), Margherita Ferroni (operistic tradition) and Margherita Rinaldi (vocal technique).
Dobitnica je nagrada na mnogim međunarodnim natjecanjima poput Pavarotti International Singing Competition (Philadelphia, United States), ‘Lirico Spinto’, EUR Shows Competition (Firenca).
Vodi majstorske tečajeve diljem Europe i nastupa u mnogim značajnim glazbenim projektima u svjetskim koncertnim dvoranama.

Tenor Leonardo De Lisi diplomirao je na Cesare Pollini Conservatorium of Music u Padovi, specijalizirao je pjevanje pod mentorstvom Adriane Rognoni i Iris Adami Corradetti. Dodatno je diplomirao komorno pjevanje na Arrigo Boito Conservatorium of Music u Parmi i magistrirao pjevanje na Santa Cecilia Conservatorium u Rimu
Pod mentorstvom Rosanne Straffi i Silvije Silveri.
Dobitnik je mnogh međunarodnih nagrada i priznanja na natjecanjima poput International Hugo Wolf Competition (Stuttgart 1987), Walther Gruner International Lieder Competition u Londonu (1989), International Vocal Competition u Hertogenboschu (Nizozemska 1994), International Competition C.A. Seghizzi u Goriziji (1998), Découverte nagrada France Télécom Foundation u Pariu (1992).
Nastupa za istaknutim ansamlima i solistima diljem Europe, a trenutno i predaje pjevanje na Konzervatoriju u Firenci.

Čelist Pierluigi Ruggiero započeo je svoje glazbeno obrazovanje na Alfredo Casella Conservatorium of Music u L’Aquili gdje je završio kompoziciju u klasi prof. Paola Arcá. Završava i studij s visokim ocjenama na Santa Cecilia Conservatorium u Rimu pod vodstvom Georgea Schultisa. Pobjeđuje na mnogim međunarodnim natjecanjima,a  1996.g. nagrađen je prvom nagradom na  “Acqui Music Award”  International Chamber of Music Competition. 2001.g. bio je jedini Talijan koji je stipendiran od List Akademije u Budimpešti gdje mu je pružen mogućnost da usavršava muziciranje kod Csaba Onczaya, Lászlóa Mezőa i Miklósa Perényija. Koncertirao je u najprestižnijim dvoranama u Belgiji, Hrvatskoj, Švedskoj, Nizozemskoj, Velikoj Britaniji, Španjolskoj, Francuskoj, Mađarskoj, Srbiji, Maroku, Pakistanu, Indiji, Kanadi, SAD-u… Snimao je za istaknute diskografske i TV kuće  poput RAI, Vatican Radio, Belgian and Hungarian National Radio, SBS Nippon Radio, ERT3 Greek National Radio i Bongiovanni and Hungaroton labels.

Pijanist Andrea Baggioli studirao je glasovir, zbor, dirigiranje i kompoziciju u klasi  Marthe Del Vecchio na Niccolo Paganini Conservatorium. Također je pohađao komorno muziciranje u klasi Massimiliana Damerinija zajedno s Albertom Mozzatijem, Hectorom Pellom i  Aldom Ciccolinijem na Chigi Academy u Sieni i Academy of Biella. Također je diplomirao modernu glazbenu literaturu s Tezama u povijesti glazbe i koralne glazbe, kao i dirigiranje i kompoziciju u klasi Prof. Victora Fellegara. Bilježi iznimno uspješne nastupe sa mnogim svjetski poznatim ansamblima i solistima, nastupe u prestižnim dvoranama na svim kontinantima, a također i snima za najznačajnije diskografske i TV kuće. Radi i kao predavač na Conservatorio Santa Cecilia u Rimu.

93_33_untitled-2 93_34_untitled-3 93_35_untitled-4 93_37_program