TREĆI TJEDAN LJETA U VARAŽDINU

02.07.2018. | Novosti

TREĆI TJEDAN LJETA U VARAŽDINU

02.07.2018. | Novosti

Najava koncerata u trećem tjednu manifestacije Ljeto u Varaždinu 2018!

SRIJEDA 04.07.2018., Atrij Starog grada

OBAVIJEST! U slučaju lošeg vremena koncert će biti održan u lapidariju Starog grada.

20:00
JAZZIANA CROATICA, jazz večer

Program:

20:00  Jazzshop
20:30  Jazziana Croatica

O izvođačima:

Borna Šercar’s  Jazziana Croatica

Vojkan Jocić – sax

Hrvoje Galler – klavir

Elvis Penava – gitara

Borna Šercar – bubnjevi

      Jazziana Croatica predvodnica je instrumentalnog etno jazza-a u novije doba. Motto ansambla: spajanje hrvatskog melosa s američkim jazz fundusom u svrhu dobivanja muzičkog sadržaja specifičnog baš za ovo podneblje. Potvrda uspjeha te koncepcije su brojni nastupi diljem svijeta i nagrade Porin, Franjo Dugan, nagrada HDS-a i brojne druge.

Ansambl je osnovan 2009.godine, a nastoji očuvati hrvatsku glazbenu baštinu sa folk utjecajima i nametnuti neke nove “standarde” u hrvatskom jazz izričaju. Jedan od ciljeva ansambla je proizvesti zvuk autentičan podneblju u kojem živimo i stvoriti hrvatski ˝brand˝ koji će biti prepoznatljiv. Na repertoaru su originalne skladbe inspirirane melosom hrvatskog podneblja i obrade nekih poznatih narodnih tema i etno elemenata koje susrećemo u klasičnoj glazbi  (primjer; Gotovac-Ero, Bersa-Sunčana polja, Marjane, Marjane, itd.).

Do sada smo nastupali diljem Hrvatske – Zagreb, Rijeka, Vukovar, Koprivnica, Dubrovnik, Pula, Osijek… Posebno zapaženi su bili nastupi izvan zemlje – Beč, Budimpešta, Trst, Munchen, Los Angeles, Pariz, Milano, itd.

Krajem svibnja 2010.godine izašao nam je prvi nosač zvuka pod nazivom ˝A Little Book Of Notes˝ za Aquarius Records, a recenziju albuma napisao je Boško Petrović Prvi. Nosač zvuka nagrađen je prestižnom hrvatskom glazbenom nagradom Porin  2011.g.

U proljeće 2012.g. ansambl je nagrađen nagradom Franjo Dugan za najbolji koncert održan u Salonu Očić u sezoni 2010./2011.g., na kojem su praizveli skladbu Miljenka Prohaske, skladane baš za ovaj ansambl.

Drugi album „Nehaj“ izašao u ljeto 2013.g. i nominiran je u tri kategorije za 20. Porin. A Porin su dobili za skladbu Melancholy.

U jesen 2014. g. izlazi treći album pod nazivom „Jazziana Croatica Big Band“  u izdanju Aquarius Records, koji je također ovjenčan Porinom 2015.  za najbolju jazz izvedbu za skladbu „New Red Dwarf“, na kojoj gostuje velikan svjetskog jazz-a Ernie Watts.

Četvrti album pod nazivom „Wagner goes to Hollywood“ izašao je u listopadu 2015.g. za Croatia Records.

S ansamblom su da sada surađivali: Josipa Lisac, Tamara Obrovac, Valentina Fijačko, Miljenko Prohaska, Dijana Grubišić Čiković, Ivana Bilić, Matija Dedić, Ante Gelo, Hrvoje Rupčić, Ana Lice i Ernie Watts..

Jazzshop

Filip Krznar………bubnjevi
Darko Golubić…… klavir i klavijature
Mario Jagec……… bas gitara i saksofoni
Vedran Peharda….gitara
Zoran Puljek……  vokal

      Jazzshop je jazz sastav nastao 2017. godine u Varaždinu, kako bi svirao kao kućni band na varaždinskim jam sessionima. Jam sessioni, koji se u Varaždinu redovito održavaju  svaki tjedan pod radnim nazivom Gem Jazz Jam, zahtjevali su grupu iskusnih i stilski svestranih glazbenika koji bi činili pouzdanu ritam sekciju, kako bi mogli pratiti iskusne goste umjetnike, ali i da bi mogli voditi i uvoditi mlade glazbenike u svijet jazza.

Jazzshop je kao sastav pratio i svirao sa više od 50 različitih ljudi na svojoj bini, od kojih su mnogi članovi istaknutih orkestara i sastava, studenti glazbenih akademija u Grazu, Beču i Zagrebu. Sastav je nastupio i vodio jam session na proslavi 20 godina Jazz kluba Koprivnica, nastupali su i u Gradskoj kavani Čakovec, zagrebačkom jazz i cabaret klubu Kontesa i sceni Rogoz i drugim mjestima …

Članovi Jazzshopa pojedinačno nastupaju i po zagrebačkim jazz klubovima (Boogie, KCM, Harmica) kao gosti i solisti. Jazzshop je surađivao sa istaknutim svjetskim gitaristom Yogi Lonichem, a redovito ugošćuju mnoge soliste i glazbenike.
Članovi sastava samostalno djeluju kao profesori glazbe, studijski glazbenici, voditelji  i članovi kombo sastava, zborova i orkestara, te redovito nastupaju i surađuju sa ostalim hrvatskim glazbenicima.

unnamed (1)unnamed (2)unnamedunnamed (3)

PETAK 06.07.2018., Kazališni trg
20:00 / 22:00  STARI VUKOVI i GODFATHERS, večer classic rocka i AC/DC tribute

OBAVIJEST! U slučaju lošeg vremena koncert će biti održan u Podrumskoj sceni ˝Zvonimir Rogoz˝.

20:00 STARI VUKOVI, rock band

STARI VUKOVI

22:00 GODFATHERS

Dražen Lončar (glavni vokal i gitara)

Srećko Kekez (gitara, prateći vokal)

Bonino Brdar (gitara, prateći vokal)

Nikola Kekez (bubnjevi)

Davor Kolarek (bas gitara, prateći vokal)

Band „Godfathers“ osnovan je krajem 2016. godine i na neki način predstavlja „povratak“  iskusnih varaždinskih glazbenika koji su svoja prva rokerska iskustva stjecali još osamdesetih godina. Band izvodi isključivo pjesme AC / DC ali na „svoj način“  na temelju čega ima dosta pratitelja na koncertima.

cid:image003.jpg@01D40BB5.0C8780A0