The Farpoint Station & Fusion Five

07.07.2012.

The Farpoint Station & Fusion Five

07.07.2012.

Subota, 07. srpnja 2012., 21 sat
Kazališni trg – SCENA FONTANA

Ljeto u Varaždinu 2012.

 

THE FARPOINT STATION
293_191_the-farpoint-station

The Farpoint Station je projekt kojeg je započeo još 2004. varaždinski gitarist i kompozitor Nenad Resnik, suradnjom sa saksofonistom Gordanom Peršijem i “Varaždinskim jazz bandom“. Nakon toga formira prateći band “The Farpoint Station“ koji se pojavljuje na njegovom prvom CD-u “Return of The Son of The Monster From The Yellow Lagoon II” (Tunecore). Nenad Resnik i basist Miroslav Grabar odlučuju nastaviti kao trio i priključuje im se Želimir Novaković na bubnjevima, kojeg kasnije zamjenjuje Zlatko Ivanković.

The Farpoint Station je energični power-trio koji  u vlastitim kompozicijama vrlo vješto i znalački poigrava sa funkom, jazzom, rockom i nekim drugim stilovima.

Održali su desetke koncerata u Hrvatskoj, u Varaždinu i okolici, zatim nastup na međunarodnom jazz festivalu u Balama u Istri, zatim u Mađarskoj – u Zalaegerszegu, gdje predstavljaju Grad Varaždin na međunarodnom festivalu gradova regije, pa u Pečuhu  u organizaciji “Jinlun Music Association“ i  Ministarstvom kulture RH, gdje su zajedno s riječkim “Atmosphericom“ predstavljali hrvatsku jazz-fusion scenu… (www.tjedno.hr)


FUSION FIVE

293_222_fusion01

Fusion Five je kvintet modernog zvuka kojeg čine eminentni glazbenici iz Čakovca.

 

   Branimir Novak – gitara
Mario Jagec – saxofon
Maasej Kovačević / Mladen Magdalenić – klavijature
Damir Kovačić- Skuba – bubnjevi
Boris Novak – bass

Na repertoaru se nalaze, uz vlastite, skladbe aranžirane u modernom jazz fusion izričaju- Weather Reporta, George Bensona, Chick Coree, Al Di Meole, Milesa Davisa, Return to Forever i mnogih drugih. Sastav ima iza sebe niz zapaženih i iznimno posjećenih nastupa, a posljednji je bio zajedno sa R. Zjačom, R.Divjakom i  S.Zancchinijem.