Nema na zalihi

Svečano otvorenje

200.00 kn

Petak, 18. rujna
Stari grad, 20 sati

Varaždinski komorni orkestar
Latica Honda Rosenberg, solo violina i umjetničko vodstvo

Nema na zalihi

Pogledaj raspored mjesta

Opis

Program:

J. S. Bach – 3. Brandenburški koncert
A. Vivaldi – Godišnja doba
G. Ph. Telemann – Suita za gudače

 

O izvođaču:

Varaždinski komorni orkestar nastavlja višegodišnju tradiciju komornog i orkestralnog muziciranja u Varaždinu, osobito jaku pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća.

Kapitalna djelatnost orkestra je ciklus od pet premijernih koncerata u koncertnoj dvorani HNK-a u Varaždinu, kao i redovito sudjelovanje na Varaždinskim baroknim večerima. Orkestar ujedno nastupa i diljem Hrvatske: Zagreb, Dubrovnik, Split, Zadar, Opatija, Osijek, Karlovac, Čakovec…

Gostovao je u Sloveniji, Njemačkoj, Austriji te Bosni i Hercegovini. Orkestar je dobitnik nagrade Varaždinskih baroknih večeri ‘Ivan Lukačić’, nagrade HDGU-a ‘Milka Trnina’ kao i Plakete grada Varaždina. Za nastup na Splitskom ljetu 2008. godine dobili smo nagradu ‘Judita’.

Za nastup na Dubrovačkom ljetnom festivalu 2007. godine orkestar je nagrađen nagradom ‘Orlando’, a za nastup na Varaždinskim baroknim večerima nagradu ‘Jurica Murai’ za najbolju interpretaciju solista, dirigenta ili komornog ansambla.

Latica Honda-Rosenberg je jedna od najistaknutijih predstavnica mlade generacije violinista današnjice.

Nakon što je osvojila srebrnu medalju na natjecanju Čajkovski u Moskvi 1998. godine, osigurala si je međunarodnu karijeru. Glazbeni časopis „The Strad“ tada je o njoj pisao ovako: „Njezina sigurnost i snaga volje jako podsjećaju na Heifetza. Njezin glazbeni izričaj, kao i način sviranja, je elokventan, izražajan, nježan i raznovrstan, ukratko prekrasan i podižući“.

Od 2000. godine, Latica Honda-Rosenberg snima ekskluzivna izdanja za kuću Oehms Classics. Tri CD-a s djelima Blocha, Prokofjeva (komorna glazba), Šostakoviča i Čajkovskog (solo koncerti) su već dostupna. „The Strad“ je proglasio CD-om mjeseca njezino izdanje s komornom glazbom Ernesta Blocha.

Osim koncertnih aktivnosti diljem svijeta, Latica Honda-Rosenberg od 2003. godine predaje violinu. Prvo je bila profesorica na Musikhochschule u Freiburgu. Održava master classove u Njemačkoj, Italiji (na Gustav Mahler Academy), Francuskoj, Hrvatskoj, Portugalu i Izraelu (na Keshet Eilon Summer Course). Od travnja 2009. godine, predaje na berlinskom sveučilištu (Berlin University of the Arts).

Pojedinosti događaja

Varaždinski komorni orkestar

Latica Honda Rosenberg, solo volina i umjetničko vodstvo

Datum početka: 18/09/2020

Datum završetka: 18/09/2020

Početak: 20:00 CEST

Mjesto održavanja: Stari grad

Upute: U samom centru Varaždina

Telefon: +385 (0) 42 212 907

Email: ulaznicevbv@gmail.com