Nema na zalihi

Koncert – Ivana Lazar, sopran i Pavao Mašić, pianoforte

50.00 kn

Nedjelja, 20. rujna
Županijska palača, 19 sati

Ivana Lazar, sopran
Pavao Mašić, pianoforte

Nema na zalihi

Pogledaj raspored mjesta

Opis

Program:

Joseph Haydn
Arianna a Naxos, HOB XXVIb:2
Recitativ: Teseo mio ben
Arija: Dove sei, mio bel tesoro?
Recitativ: Ma, a chi parlo?
Arija: Ah! che morir vorrei

Wolfgang Amadeus Mozart
Pjesme za glas i fortepiano
An die Freude, KV 53
O Gotteslamm, KV 343
Komm, liebe Zither, KV 351
Sei du mein Trost, KV 391
Der Zauberer, KV 472
Die Zufriedenheit, KV 349/473
Das Veilchen, KV 476/8
Lied der Freiheit, KV 506
Das Lied der Trennun, KV 519
Als Luise die Briefe…, KV 520
An Chloe, KV 524
Das Traumbild, KV 530
Sehnsucht nach dem Frühlinge, KV 596
Der Fruhling, KV 597
Abendempfindung, KV 523

 

O izvođaču:

Ivana Lazar je studij pjevanja završila na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Mire Zidarić-Orešković gdje joj je kao najboljoj diplomantici dodijeljena nagrada ‘Marija Borčić’. Magistrirala je u klasi Lidije Horvat-Dunjko, a usavršavala se kod Dunje Vejzović, Konrada Richtera i Olivere Miljaković. Dobitnica je diplome ‘Darko Lukić’, nagrade HDGU ‘Milka Trnina’ te je dvostruka dobitnica nagrade ‘Jurica Murai’ za najbolju interpretaciju na Varaždinskim baroknim večerima.

Dugi niz sezona prisutna je na hrvatskoj glazbenoj sceni kao izvrsna interpretkinja glazbe baroka, pretklasicizma i klasicizma. Niz godina djelovala je kao solistica Hrvatskog baroknog ansambla, kao solistica surađuje i sa zborom HRT-a, a suosnivačica je i ansambla za ranu glazbu ‘Camerata Garestin’.

Svojim nastupima osvojila je publiku na najvećim hrvatskim festivalima kao što su Dubrovačke ljetne igre, Varaždinske barokne večeri, Osorske večeri, Splitsko ljeto, Riječke ljetne noći, itd…

Prvakinja je Opere HNK Zagreb gdje je za ulogu Kraljice noći u ‘Čarobnoj fruli’ W. A. Mozarta primila nagradu ‘Marijana Radev’ za najbolje operno ostvarenje u sezoni 2018/19. Za istu ulogu dobila je i nagradu Hrvatskog glumišta.

Čembalist i orguljaš Pavao Mašić diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu više studija: čembalo u razredu Višnje Mažuran (2005.), orgulje u razredu Marija Penzara (2005.), te studij glazbenoteoretskih disciplina (2007.). Orgulje je magistrirao 2007. godine u okviru poslijediplomskog solističkog studija (diplôme de soliste) na Haute École de Musique u Lausanni u razredu Kei Koito, gdje se s posebnim naglaskom bavio interpretacijom glazbe renesanse i baroka na povijesnim instrumentima.

Nositelj je prvih nagrada s međunarodnih natjecanja Grand Prix Bach de Lausanne (Švicarska, 2006.) i Andrea Antico da Montona (Hrvatska, 2006.), Rektorove nagrade za akademsku godinu 2004./2005., te Nagrade Ivo Vuljević za najuspješnijeg mladog glazbenika u 2006. godini prema izboru Hrvatske glazbene mladeži. Godine 2009. bio je laureat na međunarodnom natjecanju 1. Concurso internacional CAI – Jóvenes Intérpretes de Organo održanom u Zaragozi (Španjolska), a u 2010. godini primio je i Godišnju nagradu Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu. Redovito surađuje s ansamblima poput Zagrebačkih solista, Hrvatskog baroknog ansambla, Simfonijskog orkestra Hrvatske radio-televizije, Komornog orkestra Münchenske filharmonije, Komornog orkestra stipendista Berlinske filharmonije, Slovenske filharmonije i dr.

Pojedinosti događaja

Ivana Lazarsopran

Pavao Mašićpianoforte

Datum početka: 20/09/2020

Datum završetka: 20/09/2020

Početak: 19:00 CEST

Mjesto održavanja: Županijska palača

Upute: U samom centru Varaždina

Telefon: +385 (0) 42 212 907

Email: ulaznicevbv@gmail.com