Praline & Fast Food

09.07.2011. | Novosti

Praline & Fast Food

09.07.2011. | Novosti

Soul, jazz, rock koncert

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Grupa “Praline&FastFood” nastala je u Koprivnici 2009. godine. Prve nastupe imali su u Koprivnici (Carlsberg Fest 2010.) i Nagykanizsi, Madžarska (Cserfo Jazzland Festival 2010.), a rado se sjećaju i sudjelovanja na Proljetnoj reviji jazza u KD Vatroslav Lisinski 2007. godine u sklopu večeri Mlade nade jazza (tada su još nastupali samo kao Vokalni sastav Praline).

U podrumskim prostorijama studija obitelji Hraščanec, vokalistice Helene i pijanista Marina, u opuštenoj i ležernoj atmosferi, snimili su materijal koji je izašao na svijetlo dana u izdanju  kuće Aquarius Records, u prosincu 2010., pod nazivom  Praline&Fast Food – “My Favorite Things”.
Od samog početka izvode jazz standarde, evergreene, soul i pop uspješnice u svojim  originalnim aranžmanima. Postavu benda čini pet vokalistica – Helena Hraščanec (KC), Jelena Martinčević Korbelj (VŽ), Anita Šepec(KC), Augustina Posavec(KC) i Klaudija Jurčec(ČK).  Instrumentalni dio benda čine Marin Hraščanec (klavir, synth, vokal, aranžmani), Robin Knežević (bas), Vojkan Jocić (saksofon) i Darko Ivančan (bubnjevi).

Trenutno rade na promociji albuma “My Favorite Things”, ali i na autorskim skladbama za  novi nosač zvuka. U tijeku je i snimanje spota  za pjesmu “Praline&FastFood-Little Sunflower feat. Boško Petrović Last Recording” na bajkovitim i manje poznatim lokacijama Podravine, a čija je promocija najavljena za početak srpnja.