Nowakowski Trio

06.05.2012. | Novosti

Nowakowski Trio

06.05.2012. | Novosti

Nedjelja, 06. svibnja 2012.
Klub Z.Rogoz, 21 sat

Koncert u suradnji sa Veleposlanstvom Republike Poljske

Nowakowski Trio
Marcin Nowakowski
Marcin Kukiela
Marcin Urban

 

258_170_mkukiela4 258_169_marcin-urban-3 258_168_mnowakowski

Zahvaljujući suradnji Veleposlanstva Republike Poljske i Koncertnog ureda Varaždin u nedjelju 6.svibnja u 21 sat na sceni Kluba Rogoz HNK u Varaždinu, ljubitelji jazza imat će prilike uživati u  glazbi trojice Poljaka, trenutno vodećih europskih jazz glazbenika okupljenih u „Nowakovski trio“.  Osnivač trija – saksofonist Marcin Nowakovski nakon tri zlatne ploče za solo albume, proglašen je od američkih kritičara europskim ambasadorom smooth jazza –glazbe nastale fuzijom  rocka, bluesa,popa i funka.Pijanist Marcin Urban skladatelj je, aranžer i producent te dobitnik brojnih nagrada na međunarodnim jazz festivalima, a gitarist Marcin Kukiela skladatelj je i sudionik mnogih festivala i orkestara. Ulaz na koncert „Nowakovski trija“ je besplatan.

MARCIN NOWAKOWSKI
Veoma je talentiran i iskusan saksofonist kojeg su američki novinari proglasili „europskim ambasadorom smooth jazza“. Osvojio je „Zlatne ploče“ za solo albume „Smooth Night“ i „Better Days“.
Aranžer je i multiinstrumentalist koji svira na svim puhačkim drvenim instrumentima (flauta, klarinet, bas klarinet, fagot, usna harmonika te Electric Wind Instrument – EWI).
Kao svestrani muzičar snimio je skoro 50 ploča s istaknutim poljskim i svjetskim umjetnicima, između ostalih to su: Paul Jackson Jr, Jeff Lorber, Natalia Kukulska, Kasia Kowalska, Kayah, Michał Wiśniewski.
Sudjelovao je na mnogim festivalima, npr. Catalina Jazz Festival (USA), Prague Proms Jazz Festival (Češka), Festival pozitivne vibracije 2011., Sopot (1997.), na festivalu u Opolu (1997,1998.,1999., 2001. te na Pikniku Country Mrągowo (2000. i 2001.).
Iskustvo je stjecao u Poljskoj i u inozemstvu s istaknutim izvođačima, kao što su: Jose Carreras, Caroline Henderson, Paul Brown, Jeff Lorber, Paul Jackson Jr i drugi.
Nowakowski je 2011.godine izdao u Los Angelesu treći solo album „Shine“ kao pop jazz uradak koji promovira pjesme „Out of Time“ i „Shine Shoes“, znatno različite od njegovih prijašnjih snimki.

MARCIN URBAN
M.Urban je pijanist, skladatelj, aranžer i producent. Diplomirao je na Fakultetu za jazz i zabavnu glazbu Muzičke akademije u Katowicama, u klasi glasovira. Od 2001 – 2006. godine predavao je na Akademiji.
Dobio je brojne glazbene nagrade, uključujući i Grand Prix na festivalima, Jazz Juniors, Jazz na Odri, Pomorska jazz jesen, Jazz Standard Festival.
Osnivač je producentske grupe Urban Noiz, s kojom radi na raznim projektima, a u međuvremenu priprema autorski album. Komponira pjesme i autor je brojnih aranžmana za publishing projekte i za proizvodnju raznih televizijskih formata.
Kao pijanist/klavijaturist surađivao je s mnogim popularnim umjetnicima poljske glazbene scene.
Od 2008.godine je muzički ravnatelj, pijanist i aranžer u popularnom glazbenom TV programu, u poljskoj ediciji američkoga formata „Don’t Forget The Lyrics“.

MARCIN KUKIEŁA
M.Kukieła je gitarist i skladatelj. Završio je Fakultet za jazz u Glazbenoj školi u klasi gitare na Bednarskoj ulici u Varšavi, a sada studira pravo na Fakultetu prava i administracije Varšavskog sveučilišta.
Sudjelovao je na mnogim natjecanjima i festivalima, npr. u programu Nova generacija, Opole i Sopot. Godine 2012. zastupat će Poljsku na festivalu Eurovizije, svirajući u ansamblu Magdalene Tul.
Kao gitarist surađivao je s mnogim poljskim umjetnicima i pjevačima.
Radi isto tako kao učitelj gitare u glazbenim školama i na radionicama.