Nastup Varaždinskih mažoretkinja

07.07.2012. | Novosti

Nastup Varaždinskih mažoretkinja

07.07.2012. | Novosti

Subota, 07. srpnja 2012., 10 sati
Trg kralja Tomislava

Ljeto u Varaždinu 2012.

 

NASTUP VARAŽDINSKIH MAŽORETKINJA

292_190_mazoretkinje

Varaždinske mažoretkinje osnovane su u travnju 1994. godine kao prvo društvo koje njeguje mažoret ples u varaždinskoj županiji. Od 1998. godine djeluju kao samostalna udruga koja okuplja šezdesetak djevojčica i djevojaka osnovnih i srednjih škola. Kadetkinje, juniorke i seniorke nastupale su u mnogim hrvatskim i inozemnim gradovima. Bile su gošće mnogih televizijskih emisija ( Sedma noć, Igre na ledu, Dobri ljudi, Lijepom našom …) na Novogodišnjem sajmu u Zagrebu i na najvećoj smotri oružanih snaga „Jarun 95“. Sudjelovale su na mnogim regionalnim i državnim prvenstvima i smotrama na kojima su postigle zapažene rezultate. U suradnji s Varaždinskom televizijom Varaždinske su mažoretkinje kao suvenir grada Varaždina snimile turističko – promidžbeni film ”Naš Varaždin”.

Prva predvodnica Varaždinskih mažoretkinja bila je Nataša Remar Pilipović, kraće vrijeme Kristina Posavec. 1994. godine predvodnicom postaje Petra Martinjak koja je bila najmlađa predvodnica juniorskog i seniorskog sastava u Hrvatskoj. Petra Martinjak vjerojatno je predvodnica s najdužim stažom u HMS-u od ukupno 11 godina, a osmišljavala je i uvježbavala koreografije za sve sastave. Potom je predvodnica seniorskog i juniorskog sastava bila Anita Mikac, koja je osmišljavala i uvježbavala koreografije te i sama nastupala u sastavu. Promjene su uslijedile u ljetu 2011. godine pa predvodnica juniorskog sastava postaje Ivona Galić, a koreografije osmišljava i uvježbava Anita Mikac. Predvodnica kadetskog sastava je Iva Conar, a koreografije osmišljava i uvježbava Maja Ciglar. Predvodnica dječjeg sastava je Iva Conar, a koreografije osmišljavaju i uvježbavaju Anita Mikac i Ivona Galić.

Od značajnijih nastupa Varaždinskih mažoretkinja izdvojit ćemo dodjelu priznanja Plava zastava, sudjelovanje na proslavama Praznika rada, Dana Grada, manifestacijama Ljeto u Varaždinu, Špancirfestu, Dječjoj Olimpijadi gradskih vrtića Grada i Županije, međunarodnim nogometnim utakmicama, Svjetskom rukometnom prvenstvu 2009. godine, Božićnim igraonicama DND, na Revijama mažoretkinja prijateljskih sastava iz Nina, Daruvara, Labina, Nedelišća, Klinča Sela, Pisarovine, Belca, Rijeke, Rovinja, Lošinja, Bala, Ogulina i KUD-a Češka Obec u Bjelovaru, te na brojnim drugim događajima.(www.varazdin.hr)