LJETO U VARAŽDINU, 5. – 12.7.

12.07.2016. | Novosti

LJETO U VARAŽDINU, 5. – 12.7.

12.07.2016. | Novosti

Utorak, 5. srpnja 2016., 21 h
Atrij Starog grada 
SREBRNA CESTA
 
 
Srijeda, 6. srpnja 2016., 19:30 h
Kapucinski trg
SPORTSKA SRIJEDA
– prezentacija sportskih klubova grada Varaždina
ODBOJKAŠKI KLUB „KITRO VARAŽDIN“ – odbojka
 
 
Četvrtak – nedjelja, 7.-10. srpnja 2016.
Kapucinski trg
FOLKOFONIJA 2016.
 
 
Petak, 8. srpnja 2016., 21 h
Kazališni trg
RIKVERC BEND, ROCK KONCERT
 
 
Subota, 9. srpnja 2016., 21 h
Kazališni trg
ROCK FELERI, ROCK KONCERT
 
 
Utorak, 12. srpnja 2016.
Atrij Starog grada – klasika, 21 h
SOFIJA CINGULA, DARKO RUŠEC

 

SREBRNA CESTA
VARAŽDINSKO KNJIŽEVNO DRUŠTVO
PROGRAM ZA XVI. KNJIŽEVNU VEČER SREBRNA CESTA 
Večer pjesama i priča
JELENA KOČET: Oboji mi dušu
TUGOMIR ORAK: Ona
KATICA RAJIĆ POPIJAČ:            Pisana petrofka
BOŽENA FILIPAN:            Heleni
BARICA PAHIĆ GROBENSKI: Srdita Popefka
ĐURĐICA GARVANOVIĆ-POROBIJA:            Ljetna oluja
BISERKA TEŽAČKI KEKIĆ: Crvenilo noći
NADA RUKAV-BOGOJEVIĆ: Zakej nišče z nikiem nemre
DARKO FODER: Duša na prodaju
ZLATA BOGOVIĆ:            Vu zgusnutoj megli
SLAVICA GAZIBARA: Viseće gredice
TOMISLAV RIBIĆ:            Plava čkomina
DAVORIN ŽITNIK – ŽITO:            Tepisi
KATICA RAJIĆ POPIJAČ:            Pri kraju dana
BARICA PAHIĆ GROBENSKI: Novinski naslovi
NADA RUKAV-BOGOJEVIĆ: Fse poprečki
ZLATA BOGOVIĆ:            Adam
U glazbenom programu nastupa virtuoz na gitari, Dorian Varović.
ODBOJKAŠKI KLUB „KITRO VARAŽDIN“
675_694_odbojka2
 
Odbojkaški klub Kitro Varaždin predstavit će rad odbojkaške akademije sa djecom u dobi od 9-12 godina. Želimo napomenuti kako klub ima dugu tradiciju kvalitetnog i stručnog rada zahvaljujući stručnim trenerima. Klub posjeduje stručnu dokumentaciju koja je verificirana od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, te ima jasnu i preciznu razvojnu vodilju puta. 
Globalni ciljevi i zadaće rada akademije svodi se na razvoj motoričkih sposobnosti (koordinacija, fleksibilnost, dinamička i statička ravnoteža, razvoj brzine na zvučne i vizualne podražaje), razvoj funkcionalnih sposobnosti (razvoj aerobne izdržljivosti intervalnim pristupom kroz igre dužeg trajanja i umjerenog intenziteta) i uvođenje učenja odbojkaške tehnike. 
Dugoročan sportski rast i razvoj pod stručnim je vodstvom i pratnjom visoko stručno obrazovanih trenera. Voditelj odbojkaške akademije – Kristijan Kešina, magistar kineziologije sa dodatnom kvalifikacijom za rad u odbojci i Tea Martinčević, apsolventica kineziologije.
FOLKOFONIJA 2016.

674_685_program-folkofonija

RIKVERC BEND
Rock obrade 80 – ih

 

675_688_rikverc

 

ROCK FELERI

675_702_2016-06-24192800

 

Ljubitelji ROCKA!
 
Grupa Rockfeleri vas poziva na fantasticnu LIVE svirku starih rock hitova, u subotu, 9.7. 2016., s pocetkom u 21h kod fontane HNK-a.
Izvodit ce se hitovi Tine Turner, Creedensa, Janis Joplin, Joe Cockera, Pink, Bonnie Taylor, James Browna, Rolling Stonesa, Queena i ostalih! 🙂
Sastav benda cine : Miro Borscak, Darko Novosel, Damir Potocnik, Zelimir Perkovic, Ivan Kristofic, Oliver Potocnik i Rossella!
 
Dođite i uzivajte!
 
SOFIJA CINGULA, DARKO RUŠEC

318_236_sofija-cingula-darko-rusec

Deseto Ljeto zajedničkog muziciranja Sofije Cingula i Darka Rušeca
 
Mezzosopranistica Sofija Cingula i gitarist Darko Rušec ove će godine u utorak 12. srpnja deseti, jubilarni puta nastupiti na manifestaciji Ljeto u Varaždinu. Počevši u tadašnjem Tjednu Ivana Padovca  s njegovim djelima, nastavili su oživljavati i izvoditi popijevke i skladbe tog varaždinskog virtuoza na gitari, skladatelja i izumitelja dvovrate gitare. Kroz deset godina zajedničkog nastupanja Sofija i Darko izveli su mnoga djela europskih skladatelja pisana za glas i gitaru često Padovčevih suvremenika. Za jubilarni nastup odabrali su Canciones españolas antiguas F. G. Lorce, te još nekoliko  solo pjesama ili gitarističkih skladbi španjolskih skladatelja i Padovca. Ulaz je slobodan, a u slučaju kiše koncert će biti održan u Lapidariju Staroga grada.
 
 
DARKO RUŠEC, GITARA
Intenzivno je počeo učiti klasičnu gitaru kod Wernera Hartmann-a na Konservatorium des Landes Steiermark u Graz-u. Nakon završene srednje glazbene glazbene škole i gimnazije, upisao je pedagoški smjer s glavnim predmetom klasična gitara na Joseph-Haydn Konservatorium des Landes Burgenland u Eisenstadtu.
Nakon diplome, nastavlja se usavršavati na Hochschule fur Musik und Darstellende Kunst u Grazu u klasi prof. Heinza Irmlera gdje je stekao drugu pedagošku diplomu i akademsku titulu mag. art. Nastupao je u Austriji, Sloveniji i Hrvatskoj sam i u komornim sastavima. Gitaru je predavao od 1991 – 94.  na gimnaziji redemptorista u Wienerneustadtu, od 1995. stalno je zaposlen kao profesor gitare na Glazbenoj školi u Varaždinu. Bavio se i glazbenom publicistikom. 
 
SOFIJA CINGULA, MEZZOSOPRAN
Glazbeno školovanje započela na Glazbenoj školi u Varaždinu, a solo pjevanje završava u klasi profesorice Darije Hreljanović. Nakon toga završava Studij solo pjevanja na Sveučilištu za glazbu i glumu u Beču. te Dodiplomski studij  i magisterij na smjeru Opera klasa mag.art.Sebastian Vittucci, magisterij na smjeru Lied i Oratorij u klasi primadone Marjane Lipovšek i opernog prvaka Roberta Holla te 2007.godine završava i taj dio studija. Od 2006. godine stručno se usavršava na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi izv. prof. Lidije Horvat-Dunjko.
Vokalnom pedagogijom aktivno se bavi već nekoliko godina – najprije kao profesorica solo pjevanja i komorne glazbe na Glazbenoj školi u Varaždinu (2005 – 2009. godina) a potom na Odjelu za glazbu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli gdje je stalno zaposlena od ožujka 2009. godine – trenutno u zvanju docentice. Sofija Cingula promotorica je hrvatskih skladatelja u svijetu – posebno se bavi stvaralaštvom i vokalnim opusom Dore Pejačević, Ivana Padovca, Antonia Smareglie te ostalih skladateljica i skladatelja, naročito varaždinskog i istarskog skladateljskog kruga. 
Uz brojne koncertne nastupe u Hrvatskoj, Austriji te Sloveniji, Njemačkoj, Italiji, Švicarskoj i Južnoj Koreji, nastupala je uz ansamble bečke Volksopere i Neue Oper Wien, i na turnejama po Japanu i Kini. 2007. godine u finalu međunarodnog natjecanja Concorso Internationale di Canto Città di Sant’Angelo 2007 žiri joj je dodijelio posebnu nagradu za najbolju interpretaciju. 2009. godine osvojila je drugu nagradu u svojoj kategoriji kao i posebnu nagradu za najbolju interpretaciju teatra iz Brna na međunarodnom pjevačkom natjecanju Iuventus canti u slovačkom Vrableu. 2010. godine plasirala se na veliko pjevačko natjecanje Seoul International Music Competition.