LJETO U VARAŽDINU, 28.6. – 5.7.

05.07.2016. | Novosti

LJETO U VARAŽDINU, 28.6. – 5.7.

05.07.2016. | Novosti

664_658_image002

 

Utorak, 28. lipnja 2016.

Atrij Starog grada – klasika
Zagrebački puhački ansambl, 21 h
– koncert pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH
 

Četvrtak, 30. lipnja 2016., 19 h
Kazališni trg – Fontana
MATURALNI KONCERT MALIH SLAVUJA DRUŠTVA NAŠA DJECA VARAŽDIN

Četvrtak, 30. lipnja 2016., 20:00 h
Kapucinski trg
ZUMBA NIGHT – Zumba fitness iz TTS Sport Centra Varaždin
 
Petak, 1. srpnja 2016.
Kazališni trg – Fontana
KONCERT POLAZNIKA RADIONICE SVIRANJA ROCK GITARE I MALIH SLAVUJA DND, 19 h
[email protected] MEDOŠEVIĆ & BORGIE, 21 h
THE BLACK ROOM, 22:30 h

 

 
Subota, 2. srpnja 2016.
Kapucinski trg
ŠAHOVSKO DRUŠTVO VARAŽDIN, 10 – 12 h
– šahovska igraonica i prezentacija šahovske igre
 
VATRA, rock koncert, 21 h

 

 
Utorak, 5. srpnja 2016., 21 h
Atrij Starog grada 
SREBRNA CESTA

 

Zagrebački puhački ansambl

667_678_zagrebaki-puhaki-ansambl

– koncert pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH
Zagrebački puhački ansambl osnovan je 1991. godine . Čine ga ambiciozni i  afirmirani glazbenici, obrazovani na više različitih visokoškolskih glazbenih ustanova, usavršavani u zemlji i u inozemstvu. Repertoar ansambla je vrlo širok, a obuhvaća skladbe mnogih stilova i razdoblja, s naglaskom na glazbi 20. stoljeća. Interpretacije ansambla krasi sklad kvinteta u cjelini, kao i osobnost te kvaliteta svakog pojedinog člana kao solista.
Ansambl je redovit gost brojnih domaćih glazbenih festivala među kojima su Večeri na Griču, Muzički biennale Zagreb, Festival sv. Marka, Ljetna scena Amadeo, Omiško ljeto, Pulski festival i dr. Surađuje s istaknutim glazbenicima kao što su Stephen Kovachevich, Anđelko Krpan, Ratko Vojtek, Višnja Mažuran, Ljubomir Gašparović, Ruben Dalibaltayan  i dr. Uz brojne hrvatske gradove ansambl je gostovao u Austriji i  Južnoj Americi. Snimio je tri nosača zvuka.
Flautist Dani Bošnjak diplomirao je i magistrirao flautu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu . Polazio je tečajeve Maxencea Larrieua i Karl-Bernharda Sebona. Bio je član orkestara opera Hrvatskih narodnih kazališta u Zagrebu i Splitu. Član je Hrvatskog baroknog ansambla. Od 1992. djeluje u Zagrebačkoj filharmoniji.
Oboist Branko Mihanović diplomirao je u Freiburgu u razredu Heinza Holligera. Nastupao je s mnogim orkestrima, a koncertirao u Europi i u SAD-u. Ostvario je mnoge snimke, te nekolicinu diskografskih izdanja. Profesor je  na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Godine 2005. imenovan je ravnateljem Opere Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.
Klarinetist Danijel Martinović diplomirao je 1990. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u razredu Josipa Nochte. Tijekom studija primio je više nagrada i priznanja. Održao je velik broj solističkih koncerata u Hrvatskoj i u inozemstvu. Član je orkestra Opere Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.
Kornist Bánk Harkay diplomirao je 1992. na Muzičkoj akademiju u Zagrebu u razredu Prerada Detičeka. Tijekom studija sudjelovao je na mnogim natjecanjima postižući zapažene rezultate. Usavršavao se i polazio poslijediplomski studij kod Hermanna Baummana (1993. – 1995.) u Essenu. Član je Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije, a od 2006. docent na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.
Žarko Perišić rođen je 1967. u Splitu. U Splitu završava osnovno i srednje glazbeno obrazovanje. Polaže prijemni ispit na Muzičkoj akademiji u Zagreb 1985. god., smjer fagot, u klasi prof. Marijana Kobetića. Po završetku studija nastavlja usavršavanje na Visokoj školi za glazbu Mozarteum  u Salzburgu, postdiplomski studij u klasi prof. Milana Turkovića.
Od 2004.godine djeluje kao docent na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu a od 2005.kao solo fagotist simfonijskog orkestra HRT-a. Neprekidno surađuje sa ansamblom ÖENM iz Salzburga, a član je i komornog okteta Hagen Festivala, kojeg vodi Lukas Hagen.     
DRUŠTVO ZA SPORT I REKREACIJU „FOTEX“ VARAŽDIN, ŠKOLA NOGOMETA „LUMEN“ 
667_673_lumen

 

Škola nogometa „Lumen“ predstavlja nogometnu sekciju dječaka i djevojčica od 5 do 8 godina.
U dugoročnoj sportskoj izobrazbi to predstavlja vremenski period između univerzalnih sportskih škola (3-5 god) i osnovnih sportskih škola odnosno početka sustavnih trenažnih procesa u nogometnoj igri (9-10 god). Zadaća ovog programa jest upoznati mladoga sportaša sa osnovnim značajkama nogometne igre, te sa svim relevantnim elementima koji utječu na treniranje, igranje i razvoj mladog nogometaša. Naš osnovni cilj okupljana mladih sportaša te dobi jest višestran psihosomatski razvoj, stoga program uz elemente nogometne igre u velikoj mjeri ima zastupljene elemente bazičnih sportova poput atletike, gimnastike i plivanja. Spomenute ciljeve i zadaće programa realiziramo preko visoko stručno osposobljenih kadrova za rad u sportu vodeći računa o djetetovu rastu i razvoju te uvažavajući senzitivne faze razvoja pojedinih osobina i sposobnosti. Voditelj programa je mag. kineziologije sa dopunskom kvalifikacijom za rad u nogometu te licencirani trener futsala, Tomislav Jelenski.
 

 

ZUMBA FITNESS IZ TTS SPORT CENTRA VARAŽDIN

667_671_zumba1-1
Radosno najavljujemo i objavljujemo kako najbolje provesti vrijeme poslije radnog dana. Punjenje pozitivnim vibracijama na najjače s dugogodišnjim vježbačima Zumba fitnessa iz Tts Sport Centra Varaždin. Odbacite predrasude i ograničenja i pokušajte biti dio te fantastične energije. Poklonite sebi i svome tijelu dobar osjećaj, naoružajte se osmijesima i zaplešite s nama.
 
 
RADIONICA SVIRANJA ROCK GITARE DRUŠTVA NAŠA DJECA VARAŽDIN
667_677_dndradionica-sviranja-rock-gitare

 

Već 18 godina u DND-u Varaždin djeluje Radionica sviranja rock gitare pod vodstvom Damira Tomičića. Kroz školu je do sada prošlo 830 djece, a trenutno Radionicu pohađa 130 djece. Nastup na manifestaciji Ljeto u Varaždinu postao je tradicionalan tako da će se i ove godine predstaviti varaždinskoj publici i promovirati Radionicu i cjelokupno Društvo naša djeca Varaždin.
 
 
[email protected] MEDOŠEVIĆ & BORGIE

667_692_borgie-mp2

 

Izet Medošević je ’90-ih isijavao r’n’r sa svojim bendom Avlijaneri (pobjednici Art & Music festivala u Puli, onda kad je taj festival uistinu bio perjanica festivala u RH). Bernard Vukić je još krajem ’80-ih slagao sulude ritmove sa kultnim riječkim bendom Pohane dlake dok je najmlađi od njih, moja malenkost, ispekao zanat u grupi The Stuff, koja je već tada imala izdana dva službena albuma. Dakle svi smo si bili na međusobnom tragu gotovo 20 godina. Izet je nakon Avlijanera imao bend O.Š. Sulud III s kojim je izdao vrlo zapažen album Zlo i naopako, ali prava zabava je počela pred godinu dana kada smo se okupili u aktualnoj postavi, i to kao prateći bend tj. ritam sekcija pod nazivom Borgie, tako da danas nastupamo kao [email protected] Medošević i Borgie. Pored svih obveza s kojima se natežemo svaki dan , počeli smo u ljeto 2015. s intenzivnim probama i vrlo brzo nastupili u Zagrebu u Vintage baru zajedno s bendovima M.o.r.t. i Artan Lili. Početkom lipnja je za Dallas izdan album “Granulo je sunce” kojeg ćemo ovom prilikom i promovirati a već smo pripremili i materijal za drugi album koji će se nastaviti u lo-fi zvuku ali će biti više okrenut na garage rock zvuk koji nam je tako drag .
 

 

THE BLACK ROOM

667_693_tbr2
The Black Room je četveročlani bend iz Rijeke osnovan 2014. Godine,
Članovi su Jakov Katalinić i Leo Ventin zaduženi za vokale i gitare,
Miljen Sirotić na bassu i bubnjar Ivan Ritoša.
Glazbeno se oslanjaju na tamniji prizvuk blues rock i garage rock bendova
te neo-psihodelije 80-tih i 90-tih.
Tekstovi su inspirirani osobnim pričama iz grada,
sa protagonistima koji žive u ozračju rocka, poezije i noćnog života.
Odbacujući standardne narativne vrijednosti, stihovi se također
bave tematikama društvenog statusa,
izolacije, istraživanja i postizanja osobne slobode.
Debi album izašao je u Ožujku 2016. godine pod nazivom In This Town Lies A City, te je dostupan za download na njihovoj BandCamp stranici.
Album prvijenac donosi 12 pjesama uključujući i pjesme sa vro uspješnog EP-a „The Black Room“ koji je izašao sredinom listopada prošle godine.
Album je odraz dvogodišnjeg rada benda, koji nastavlja trag spomenutog EP-a, a za singl Closer snimljen je i video – spot.
Odlično prihvaćeni album kako od kritike tako i od publike omogućio je bendu promo koncerte po Hrvatskoj i Sloveniji, od kojih poslijednji promocija albuma u rasprodanom riječkom klubu Palach.
 
ŠAHOVSKO DRUŠTVO VARAŽDIN
Šahovska igraonica i prezentacija šahovske igre

 

VATRA, rock koncert

667_675_vatra

SREBRNA CESTA

VARAŽDINSKO KNJIŽEVNO DRUŠTVO
PROGRAM ZA XVI. KNJIŽEVNU VEČER SREBRNA CESTA 
Večer pjesama i priča
 
JELENA KOČET: Oboji mi dušu
TUGOMIR ORAK: Ona
KATICA RAJIĆ POPIJAČ: Pisana petrofka
BOŽENA FILIPAN: Heleni
BARICA PAHIĆ GROBENSKI: Srdita Popefka
ĐURĐICA GARVANOVIĆ-POROBIJA:         Ljetna oluja
BISERKA TEŽAČKI KEKIĆ: Crvenilo noći
NADA RUKAV-BOGOJEVIĆ: Zakej nišče z nikiem nemre
DARKO FODER: Duša na prodaju
ZLATA BOGOVIĆ:         Vu zgusnutoj megli
SLAVICA GAZIBARA: Viseće gredice
TOMISLAV RIBIĆ:         Plava čkomina
DAVORIN ŽITNIK – ŽITO: Tepisi
KATICA RAJIĆ POPIJAČ:          Pri kraju dana
BARICA PAHIĆ GROBENSKI: Novinski naslovi
NADA RUKAV-BOGOJEVIĆ: Fse poprečki
ZLATA BOGOVIĆ:         Adam
 
U glazbenom programu nastupa virtuoz na gitari, Dorian Varović.