LJETO U VARAŽDINU, 26. – 31.7.

31.07.2016. | Novosti

LJETO U VARAŽDINU, 26. – 31.7.

31.07.2016. | Novosti

26. – 31.7.
Kazališni trg, Atrij Starog grada, Kapucinski trg

 

LJETO U VARAŽDINU, 26. – 31.7.

 

Utorak, 26. srpnja 2016., 21 h
Atrij Starog grada 
„Miris Jazza“
SIYEON RYU, ANA MARIJA KYUN
 
 

 

Srijeda, 27. srpnja 2016., 19:30 h

Kapucinski trg

SPORTSKA SRIJEDA
STOLNOTENISKI KLUB VARAŽDIN
– prezentacija sportskih klubova grada Varaždina
 
Srijeda, 27. srpnja 2016., 21 h
Kazališni trg – Fontana
HARPOON BLUES BAND, Split – TRI GRGURA
 
Četvrtak, 28. srpnja 2016., 19:00 h

Kapucnski trg

VARAŽDINSKA GLAZBENA UDRUGA – VARAŽDIN BRASS ACADEMY
– koncert polaznika Varaždin Brass Academije 2016.
 
 

 

Petak, 29. srpnja 2016., 21 h
Kazališni trg – Fontana
DOBRE VIBRACIJE
 
 

 

Subota, 30. srpnja 2016., 21 h
Kazališni trg – Fontana
OLD/YOUNG ROCK PARTY
STARI VUKOVI, JOHN DOE
 
 

 

Nedjelja, 31. srpnja 2016., 21 h
Kazališni trg – Fontana
Plesni klub D&D Varaždin – plesnjak uz Fontanu
 
 
* u slučaju loših vremenskih uvjeta svi koncerti osim u Starom gradu biti će odgođeni. Novi termini održavanja koncerata biti će objavljeni na web i facebook stranici Koncertnog ureda Varaždin
 
 
 
 
SIYEON RYU, violina
ANA MARIJA KYUN, klavir
 
Siyeon Ryu započela je glazbeno obrazovanje na Nacionalnom sveučilištu u Seoulu, dok je preddiplomski studij završila na Curtis glazbenom institutu. Nakon Umjetničke diplome iz Londona Siyeon Ryu diplomirala je na Sveučilištu Yale, a u SAD-u na Sveučilištu u New Yorku završila je i doktorat. Pohađala je predavanja svjetski poznatih glazbenika poput Issaca Sterna, Pinchas Zuckermana, Igora Oistrakha i Josefa Gingolda. Od 2000. godine i sama predaje na SookMyung Ženskom Sveučilištu. 
Prvi nastupi u recitalima započinju 1995. godine. Svoj profesionalni put nastavlja turnejama po SAD-u, Ujedinjenom Kraljevstvu, Austriji, Španjolskoj, Njemačkoj i Poljskoj. Tijekom 2008., 2009. i 2014. godine Siyeon Ryu uspješno sudjeluje u recitalima Berlinske filharmonijske komorne glazbe, a uz to redovito pohađa Međunarodnu gudačku akademiju u Cambridgeu na kojoj nastupa te sudjeluje kao predavačica. 
Njezin posljednji glazbeni interes usmjeren je na reinterpretaciju tradicionalne korejske folklorne glazbe kroz jedinstven zvuk violine, a eksperimentiranje s tradicionalnim korejskim zvukovima koje harmonizira s djelima iz različitih kultura nastavlja kroz “Reminiscence” iz 2014. godine koji izdaje Sony Classical Recording. 
Sa širokom glazbenom pozadinom, od baroka pa do suvremenih djela, Siyeon Ryu pronalazi inspiraciju u klasičnoj i folklornoj glazbi iz cijelog svijeta. Vrhunac njezinog glazbenog stvaralaštva čini godišnji “Siyeon Ryu koncert” kojim su tradicionalne glazbene granice tanga, folklora i barokne glazbe srušene i ujedinjene pod novim svjetlom.  
 
Ana-Maria Kyun
Rođena je u Seoulu u Južnoj Koreji 1967. godine. Klavir počinje učiti s majkom, profesoricom klavira, s nepunih pet godina i već kao mala sudjeluje na raznim natjecanjima na kojima osvaja brojne nagrade. Nakon niže srednje umjetničke škole koju završava kao najbolja učenica i stipendistica, obrazovanje nastavlja u višoj srednjoj umjetničkoj školi (Seoul Art High School), školi s najdužom tradicijom u umjetničkom obrazovanju. 
Za vrijeme studija sudjelovala je na raznim festivalima, seminarima i natjecanjima kao solopijanistica, korepetitorica i članica komornog sastava, a diplomu je stekla pod mentorstvom jednog od najvažnijih korejskih pijanista prof. Nak-Ho Baekom. Studij nastavlja u Beču gdje je usavršavala klavir kod prof. Probst, a uz to magistra je Muzikologije i Koratisike/Srbistike s diplomom iz Berlina.
Nakon udaje za hrvatskog državljanina preselila je u Hrvatsku i od 1999. godine radi u Varaždinu kao profesorica klavira u Glazbenoj školi, a kao korepetitorica za puhački i pjevački odjel sudjeluje na raznim natjecanjima diljem Hrvatske i inozemstva. S Lanom Kos (pjevanje) i Anom Horvat (klarinet) nastupila je na završnom koncertu državnog natjecanja, a više priznanja dobila je i od grada Varaždina i od Varaždinske županije. 
Od 2011. godine na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu nastavlja poslijediplomski studij specijalizacije klavira kod prof. Harija Guseka, a 2012. godine među 300 sudionika plasirala se u polufinale prestižnog međunarodnog pijanističkog natjecanja „Adilia Alieva“ u Francuskoj. Krajem rujna 2014. godine postala je sveučilišni specijalist muzike na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu. 
Osnovala je udrugu Amanda Management za organiziranje koncerata, seminara i radionica te za međunarodnu kulturnu suradnju. 
 
STOLNOTENISKI KLUB VARAŽDIN
Stk Varaždin takmiči se u ženskoj super ligi i ove godine ostvario je odličan rezultat osvojivši 3. mjesto u prvenstvu.
U svojim redovima imamo državne prvakinje Petru Petek i Bojanu Poljak u seniorkama i Tenu Kovaček, Luciju Sitar i Jelenu Vukelić u mlađim kadetkinjama. Petra Petek je seniorska reprezentativka koja je ove godine bila na SP u Maleziji i EP u Rusiji. Mihaela Brodar je juniorska reprezentativka koja je ove godine nastupila na EP za juniorke.

 

VARAŽDINSKA GLAZBENA UDRUGA – VARAŽDIN BRASS ACADEMY
Varaždin Brass Academy djeluje od 2008. god. u Hrvatskom Narodnom Kazalištu u Varaždinu, a u cilju poboljšanja edukacije za glazbenike na polju limenih puhaćih instrumenata, a na međunarodnoj razini.
Do sad su seminare držali eminentna imena u svijetu glazbe, između ostalih: Guido Segers, Dušan Kranjc, Andrew Joy, Mato Šantek, Zoltan Kiss, Vjeran Ježek, Ulrich Haider, Jurica Rukljić, i dr.
Polaznici seminara su učenici osnovnih i srednjih glazbenih škola, studenti glazbenih akademija, profesori, te orkestralni glazbenici iz cijele Hrvatske, Slovenije, Srbije, Mađarske, Njemačke, Austrije i Češke.
Vjerni i dugogodišnji partneri Akademije su tvrtke: Brasseraj j.d.o.o., Schagerl, Dieter Otto, Miraphone, Buffet Group te Grad Varaždin i Hrvatsko Narodno Kazalište u Varaždinu.
DOBRE VIBRACIJE
Grupa Dobre vibracije djeluje već  7 godina te su u to vrijeme svirali na raznim eventima u Hrvatskoj i inozemstvu. Kao glazbeni žanr opredijelili su se za pop-rock glazbu. U njihovom repertoaru može se pronaći ponešto za svakoga, a posebno za ljubitelje ex-yu glazbene scene. Jedna od glavnih karakteristika banda je brass sekcija koja upotpunjuje i daje živost zvuku Dobrih vibracija. 
Sastav benda čine:  Aleksandra Trupković – vokal, Bojan Krušec – klavijature, truba i vokal, Nikola Karažinec – gitara, saksofon i vokal, Marinko Marciuš – bubanj, Dean Hunjadi – bas i vokal te Marko Kenji – gitara i vokal.
 
 
 
STARI VUKOVI
Stari vukovi, Varaždinski rock band čiji članovi imaju višegodišnje iskustvo svirajući u različitim muzičkim sastavima. Grupa je specifična po tome što svira vlastite obrade poznatih stranih autora rocka i reggea, te ima nekoliko autorskih pjesama.
Stare vukove čine: 
Dražen Kutnjak (gitara, vokal)
Josip Novak (gitara, vokal)
Damir Jertec (bas, vokal) 
Boris Herceg (klavijature)  
Ivica Klopotan (bubnjevi)
 
 
 
JOHN DOE
John Doe je peteročlani bend iz Varaždina. Okupio se u prvoj polovici prvoj polovici 2014. godine. Trenutno ima 5 autorskih pjesama koje će biti uklopljene na nadolazećem EP-u. 
Autorska glazba koju bend izvodi primarno je orijentirana prema stoner rocku, a s obzirom da je cilj benda postizanje originalnog zvuka u svirci su uvijek prisutni eksperimentiranje i improvizacija. Ostatak repertoara sastoji se od raznolikih obrada te se proteže od bluesa/blues rocka (Johnny Winter, Cream, Jimi Hendrix) do ranog stoner rocka/heavy metala (Black Sabbath).
 
 
 
Plesni klub «D&D» na području Varaždinske županije djeluje od 2010.godine. Cilj Kluba je omasovljenje plesa kao grane kulturne umjetnosti i kao natjecateljskog športa u Hrvatskoj. 
Programi poduke u našem klubu prilagođeni su uzrastima, znanju i vještinama polaznika. Želja nam je okupiti što više ljudi, približiti im ljepote plesa te im omogućiti da u opuštenoj atmosferi kroz ples, zabavu i druženja steknu nove vještine, spoznaje i prijateljstva. 
 
31.7. 2016. godine održat će se “Salsa & Sensual Night” na Kazališnom trgu u Varaždinu. Članovi plesnog kluba D&D prezentirat će dva najpopularnija plesa današnjice SALSU i KIZOMBU a posjetioci će također moći uživati i u ostalim plesovima kao što su Bachata, Cha-cha, Discofox, Slowfox.