LJETO U VARAŽDINU, 23. – 28. lipnja

28.06.2016.

LJETO U VARAŽDINU, 23. – 28. lipnja

28.06.2016.

664_658_image002

 

Četvrtak, 23. lipnja 2016., 12:00 h

Kapucinski trg

SLUŽBENO OTVORENJE  LJETA NA KAPUCINSKOM TRGU
– odbojkaška utakmica seniorki/kadetkinja Varaždin Volley
– nogometna utakmica sportske nogometne škole „Lumen“
– DJ Simon M.
Petak, 24. lipnja 2016., 17:00 h
Kapucinski trg
BEND POLAZNIKA RADIONICE SVIRANJA ROCK GITARE DRUŠTVA NAŠA DJECA VARAŽDIN
Kazališni trg – Fontana
MALI SLAVUJI DND, 19 h
STEINER EKV TRIBUTE BAND, rock koncert, 21 h
Subota, 25. lipnja 2016. 

Kapucinski trg

VARAŽDINSKE MAŽORETKINJE, 11 – 11:45 h
Kazališni trg
MALI SLAVUJI DND, 19 h
KULA, HARD ROCK KONCERT, 21 h
Nedjelja, 26. lipnja 2016.

Kazališni trg, 11 h
ŠTIGLECI

Kapucinski trg, 18 h

„DODAJMO GODINAMA ŽIVOT“
-splet pjesama i plesova Kluba za starije osobe Varaždin
Utorak, 28. lipnja 2016.
Atrij Starog grada – klasika
Zagrebački puhački ansambl, 21 h

– koncert pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH

RADIONICA SVIRANJA ROCK GITARE DRUŠTVA NAŠA DJECA VARAŽDIN
Već 18 godina u DND-u Varaždin djeluje Radionica sviranja rock gitare pod vodstvom Damira Tomičića. Kroz školu je do sada prošlo 830 djece, a trenutno Radionicu pohađa 130 djece. Nastup na manifestaciji Ljeto u Varaždinu postao je tradicionalan tako da će se i ove godine predstaviti varaždinskoj publici i promovirati Radionicu i cjelokupno Društvo naša djeca Varaždin.
”MALI SLAVUJI”
Glazbena radionica pjevanja Mali slavuji postoji punih 20 godina u sastavu Društva Naša djeca Varaždin, a vodi je gospođa Zdenka Knapić, poznata malim Varaždincima kao teta Zdenka.
Kod ulaska u Društvo Naša djeca uvijek ćete čuti pjesmu, vesele i zabavne ritmove primjerene godišnjem dobu. Tako krajem godine odzvanjaju zvuci blagdana Božića  i radosnog dočeka Djeda Mraza.
Polaznici su djeca od 5. do 18. godine života. Pjevaju individualno i grupno,  primjeren zabavni repertoar.
Uvježbanim glasom nastupaju na svim priredbama koje organizira Društvo Naša djeca za svoje roditelje i prijatelje,  važnim događanjima u Gradu Varaždinu, na programima koje organizira Savez društava Naša djeca Hrvatske, redovni su sudionici Smotre dječjeg stvaralaštva diljem lijepe naše.
Draga djeco, ako razmišljate kako provesti slobodno vrijeme, dođite u Društvo Naša djeca, budite raspjevani polaznik Glazbene radionice pjevanja Mali slavuji.
STEINER EKV TRIBUTE BAND
Nakon prvobitnog naziva KRUG pod kojim je grupa nastupila na prvom Come Together Festivalu u Čakovcu (Stari Hrast), grupa mijenja ime u Sinhro, a 26.02.2014 grupa mijenja ime u STEINER
Steiner EKV Tribute Band kao prvi i jedini tribute band u Hrvatskoj. Njega čine vokal Kristijan Baranić Kiki, bubnjar Renato Rešetar, gitarista Aleksandar Tolić – Sandy i bas gitarista Anđelko Novak – Kmica.
Na koncertu koji  traju više od dva sata izvode gotovo sve hitove EKV-a i predstavili se kao vrhunski glazbenici koji su bili prepoznati i od autora knjige „Mesto u mećavi“ Aleksandra Žikića, o osnivaču EKV-a Milanu Mladenoviću, na čijoj su promociji sudjelovali.
Steiner postoji 4 godine i u tom razdoblju odradili su mnoštvo uvijek dobro posjećenih koncerata. (Pula, Rijeka, Zagreb, Varaždin…)
Steiner obuhvaća sve najbitnije hitove i one najbitnije pjesme EKV koje fanovi vole i znaju poput: “Oči boje meda”, “Budi sam na ulici”, “Aut”,  “Kao da je bilo nekad”, “Par godina za nas”, “Novac u rukama”, “Tatoo”, “Ti si sav moj bol”, “Zemlja ” i mnoge druge.
Varaždinske mažoretkinje osnovane su u travnju 1994. godine kao prvo društvo koje njeguje mažoret ples u varaždinskoj županiji. Od 1998. godine djeluju kao samostalna udruga koja okuplja šezdesetak djevojčica i djevojaka osnovnih i srednjih škola. Kadetkinje, juniorke i seniorke nastupale su u mnogim hrvatskim i inozemnim gradovima.
Bile su gošće mnogih televizijskih emisija ( Sedma noć, Igre na ledu, Dobri ljudi, Lijepom našom …) na Novogodišnjem sajmu u Zagrebu i na najvećoj smotri oružanih snaga „Jarun 95“. Sudjelovale su na mnogim regionalnim i državnim prvenstvima i smotrama na kojima su postigle zapažene rezultate. U suradnji s Varaždinskom televizijom Varaždinske su mažoretkinje kao suvenir grada Varaždina snimile turističko – promidžbeni film ”Naš Varaždin”.
2003. godine osnovan je i dječji sastav za djevojčice predškolskog uzrasta.
Od 2005. godine predvodnicom Varaždinskih mažoretkinja postaje Anita Mikac, kojoj je nakon odlaska dotadašnje predvodnice Petre Martinjak to povjerenje ukazao voditelj i osnivač Varaždinskih mažoretkinja Anđelko Zorković (1928. – 2011.). Anita Mikac Grabarić i danas je voditeljica Udruge Varaždinske mažoretkinje s najduljim kontinuiranim mažoret stažom od ukupno 18 godina. Koreografije osmišljavaju i uvježbavaju voditeljica Anita Mikac Grabarić i trenerica Brigita Zvonar.
Od osnivanja Varaždinskih mažoretkinja 1994. godine, predsjednik i voditelj Udruge bio je gospodin Anđelko Zorković. Od ljeta 2011. godine predsjednik Udruge Varaždinske mažoretkinje je Aleksandar Grabarić, zamjenica predsjednika Radmila Ujvari, tajnica Spomenka Silaj Milojević, a voditeljica i koreografkinja Anita Mikac Grabarić.
Band Kula osnovan je 30.12.2005. a članovi banda su: Bojan Križan (bas), Damir Hodić (bubnjevi), Oliver Novak (gitara), Robert Lisjak (vokal). Od samog početka band se našao u hard rock glazbenom žanru te u svojim nastupima intrepretira klasike hard rock žanra, kao što su Led Zeppelin, Van Halen, Jimi Hendrix, te nešto novije bandove – Wolfmother, Jet, The Cult… Iza nas je preko 400 koncerata, održanih većinom u Hrvatskoj (Boogaloo, Uljanik, Twin Horn, Route 66, Blues club, Time, Hard Place, Rock Club Pula – Zagreb i mnogi drugi) i u Sloveniji (Ptuj, Lendava, Maribor)…
Članovi banda većinom su iz okolice Čakovca i Čakovca, a Čakovec se nekada davno zvao “Čakov toranj” po legendarnom Dimitriju Čaku. Pošto volimo i cijenimo svoj zavičaj, htjeli smo da ime benda asocira na područje u kojem živimo, pa smo umjesto riječi toranj upotrijebili riječ kula, a šahovsko polje na kojem se nalazi kula predstavlja našu hrvatsku šahovnicu. Crtež smo odlučili izraditi u crno bijeloj tehnici i šahovnica je zbog toga crno bijela.
Zašto crno bijelo? Te boje naglašavaju vintage karakter i dobru staru rock glazbu. Druga asocijacija našeg zaštitnog znaka je šah, a kula kao šahovska figura ima važnu ulogu u toj igri, a mi želimo imati važnu ulogu u rock glazbi.
Naš band ima prvenstveno cilj da interpretira i daje što kvalitetniju i istinsku hard rock glazbu. Naše poslanje je da publika iskusi svojevrstan throwback trip na vintage/classic hard rock, ali uz našu osobnu interpretaciju.
Dječji zbor Varaždinski štigleci započeo je s radom 1996.godine.
Zbor djeluje pod vodstvom Rajke i Narcisa Grabar i okuplja djecu i mlade od 3 do 20 godina, a od svoga početka do danas ostao je jedini zbor u gradu Varaždinu koji njeguje popularnu dječju pjesmu.
Program rada Štigleca prilagođen je uzrastu djece, a zbor trenutno djeluje u tri grupe:mala grupa od 3 do 7, starija grupa od 8 do 12 godina i teen-grupa (od 13 do 20 godina).
Štigleci su sudjelovali u mnogim televizijskim i radijskim emisijama (npr. u Hrtić-Hitiću, zatim u TV emisiji Skočidan, TV emisiji Zvučnjak, Dorica i sl.)
Do sada su izdali CD-e ”Abeceda” i ”Koza Roza”, DVD ”Maca prede”, promo CD teen grupe ”Možeš kad vjeruješ”, kao i CD ”Za najmlađe”.
U njihovom programu rada ima puno snimanja u tonskim i TV studijima što je uvijek zanimljivo iskustvo za djecu.
U sklopu udruge ”Štigleci”, osim dječjeg zbora i Teen grupe djeluje Klaviraonica pod mentorstvom Narcisa Grabara, te solo-pjevaonica (vokalni pedagog: Rajka Grabar).
Klub za starije osobe Varaždin
U sklopu Kluba djeluje folklorna i plesna grupa koje njeguju kulturu i tradiciju hrvatskog kraja. Grupe izvode narodne i starogradske pjesme i plesove. Klub sa svojim programima gostuje na raznim kulturno-društvenim događanjima u i izvan Hrvatske.
Zagrebački puhački ansambl
– koncert pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH
Zagrebački puhački ansambl osnovan je 1991. godine . Čine ga ambiciozni i  afirmirani glazbenici, obrazovani na više različitih visokoškolskih glazbenih ustanova, usavršavani u zemlji i u inozemstvu. Repertoar ansambla je vrlo širok, a obuhvaća skladbe mnogih stilova i razdoblja, s naglaskom na glazbi 20. stoljeća. Interpretacije ansambla krasi sklad kvinteta u cjelini, kao i osobnost te kvaliteta svakog pojedinog člana kao solista.
Ansambl je redovit gost brojnih domaćih glazbenih festivala među kojima su Večeri na Griču, Muzički biennale Zagreb, Festival sv. Marka, Ljetna scena Amadeo, Omiško ljeto, Pulski festival i dr. Surađuje s istaknutim glazbenicima kao što su Stephen Kovachevich, Anđelko Krpan, Ratko Vojtek, Višnja Mažuran, Ljubomir Gašparović, Ruben Dalibaltayan  i dr. Uz brojne hrvatske gradove ansambl je gostovao u Austriji i  Južnoj Americi. Snimio je tri nosača zvuka.
Flautist Dani Bošnjak diplomirao je i magistrirao flautu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu . Polazio je tečajeve Maxencea Larrieua i Karl-Bernharda Sebona. Bio je član orkestara opera Hrvatskih narodnih kazališta u Zagrebu i Splitu. Član je Hrvatskog baroknog ansambla. Od 1992. djeluje u Zagrebačkoj filharmoniji.
Oboist Branko Mihanović diplomirao je u Freiburgu u razredu Heinza Holligera. Nastupao je s mnogim orkestrima, a koncertirao u Europi i u SAD-u. Ostvario je mnoge snimke, te nekolicinu diskografskih izdanja. Profesor je  na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Godine 2005. imenovan je ravnateljem Opere Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.
Klarinetist Danijel Martinović diplomirao je 1990. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u razredu Josipa Nochte. Tijekom studija primio je više nagrada i priznanja. Održao je velik broj solističkih koncerata u Hrvatskoj i u inozemstvu. Član je orkestra Opere Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.
Kornist Bánk Harkay diplomirao je 1992. na Muzičkoj akademiju u Zagrebu u razredu Prerada Detičeka. Tijekom studija sudjelovao je na mnogim natjecanjima postižući zapažene rezultate. Usavršavao se i polazio poslijediplomski studij kod Hermanna Baummana (1993. – 1995.) u Essenu. Član je Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije, a od 2006. docent na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.
Žarko Perišić rođen je 1967. u Splitu. U Splitu završava osnovno i srednje glazbeno obrazovanje. Polaže prijemni ispit na Muzičkoj akademiji u Zagreb 1985. god., smjer fagot, u klasi prof. Marijana Kobetića. Po završetku studija nastavlja usavršavanje na Visokoj školi za glazbu Mozarteum  u Salzburgu, postdiplomski studij u klasi prof. Milana Turkovića.
Od 2004.godine djeluje kao docent na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu a od 2005.kao solo fagotist simfonijskog orkestra HRT-a. Neprekidno surađuje sa ansamblom ÖENM iz Salzburga, a član je i komornog okteta Hagen Festivala, kojeg vodi Lukas Hagen.