LJETO U VARAŽDINU, 16. – 19. lipnja ​

19.06.2016.

LJETO U VARAŽDINU, 16. – 19. lipnja ​

19.06.2016.

664_658_image002

Četvrtak, 16. lipnja 2016., 19:30 h
Velika koncertna dvorana HNK u Varaždinu
Prezentacija CD’a PARLEZ-MOI D’AMOUR, Jasmina Petrović
– ulaznice u prodaji na blagajni HNK, cijena 40 kn
 
 
Petak, 17. lipnja 2016.
Trg kralja Tomislava – rock koncert i gledanje tekme
18:00 sati gledanje utakmice Europskog nogometnog prvenstva Češka – Hrvatska
20:00 sati MARIJAN BAN & DIKTATORI
 
 
Subota, 18. lipnja 2016.
Kazališni trg – Fontana
I. SAJAM RABLJENIH GRAMOFONSKIH PLOČA, 10 – 18 h
VINTAGE DAY, utrka vintage bicikala 
jamIT, ROCK KONCERT, 21 h
 
 
Nedjelja, 19. lipnja 2016., 11 h
Kazališni trg – Fontana
ŠTIGLECI
 
 
Prezentacija CD’a PARLEZ-MOI D’AMOUR, Jasmina Petrović
Jasmina Petrovic, hrvatska glazbenica i skladateljica, rodena je u Stuttgartu, u Njemackoj, odrasla u Slokovcu kod Ludbrega i dugi niz godina zivi u Madridu u Spanjolskoj.
Klasicnu i modernu glazbenu naobrazbu je stekla u Stuttgartu i Madridu.
Specializirana u glazbenim stilovima world music (sefarskoj i glazbi s mediteranskog podrucja) i popularnoj pjesmi dvadesetog stoljeca (tango, fado, sansona, kabaret, etc.)
Osnovala grupu Lafra  sa kojom je nastupala na festivalima diljem Spanjolske i Portugala, snimila dva CDa, Klezmer, Sephardic & Balcan Songs i Balcan Sefarad, i sa kojom osvaja prvu nagradu u kategoriji interpretacije sefardske glazbe, na Internacionalnom Festivalu Zidovske Glazbe u Amsterdamu.
Nastupi sa grupom Desvarietes Orquetina, sa kojom izdaje CD The Legendary Cosmopolitan Cabaret.
Sa Eduardom Paniaguom, spanjolskim muzikologom snima Klezmer Sefardi i nastupa na festivalima diljem Spanjolske.
Gostovanja sa pianistima Federico Lechner, Mariano Diaz, Juan Estaban Cuaci, Federico Peuvrel, etc.
Suradivala je za kazalisnom grupom Recua Teatro, kao glumica i pjevacica. Suradivala sa grupama etno glazbe Darawish, Moresca Ensamble, Taltalim itd.
Ove godine izdaje novi CD Parlez-Moi D’Amour sa argentinskim pianistom Nestorom Ballesterosom sa repertoarom pjesama iz sljedecih stilova: fado, tango, francuska sansona, spanjolske pjesme, njemacki kabaret i sa vlastitim kompozicijama. Uglazbila je stihove bakinog brata, profesora Milana Crnkovica, rodom iz Apatije kod Ludbrega.
 
 
SAJAM GRAMOFONSKIH PLOČA
 
Gramofonske ploče se vraćaju. Ili, još bolje, gramofonske ploče su se vratile. Iako su krajem osamdesetih i početkom devedesetih s pojavom CD-a skoro pa potpuno istisnute sa tržišta, zadnjih nekoliko godina doživljavaju pravi “comeback”. Trgovine koje prodaju ploče su opet “in”, a paralelno sa njima i sajmovi na kojima se trguje rabljenim pločama. Upravo jedan takav sajam biti će održan 18. lipnja 2016. (10.00-18.00 sati) u sklopu manifestacije “Ljeto u Varaždinu” na Kazališnom trgu – Fontani. Pozivamo vas da dođete posjetiti sajam jer će ponuda ploča biti odlična. Očekujte vrhunske naslove jazza, bluesa, rocka, punka, ex yu grupa, alternative itd. Obzirom da se sajam događa vani u slučaju lošeg vremena biti će odgođen za subotu, 25. lipnja 2016.
 
jamIT

664_656_jamit

 
JamIT je rock cover band, osnovan 2011. godine od nekoliko glazbenih entuzijasta, zaljubljenika u glazbu, hobista. Band je sastavljen od 5 članova, inicijalno direktno vezanih uz IT (od tuda IT u nazivu). Sastav se u međuvremenu izmijenio, no zadržan je naziv jer je srž benda i dalje temeljena na IT/Geek filozofiji. Band je nastao kao stress-killer inicijativa i ispušni ventil (pre)zaposlenih ljudi, od kojih su svi oženjeni s djecom. 
Sviramo covere najvećih domaćih i svjetskih rock, hard rock, metal, blues i sličnih klasika. Sviramo jer to volimo, sviramo da zabavljamo ljude, sviramo zbog slave i medijske pozornosti, i naravno zbog svega ostalog što je neizbježno uz svu tu slavu.
 
Štigleci

664_657_tigleci

Dječji zbor Varaždinski štigleci započeo je s radom 1996.godine.
Zbor djeluje pod vodstvom Rajke i Narcisa Grabar i okuplja djecu i mlade od 3 do 20 godina, a od svoga početka do danas ostao je jedini zbor u gradu Varaždinu koji njeguje popularnu dječju pjesmu.
Program rada Štigleca prilagođen je uzrastu djece, a zbor trenutno djeluje u tri grupe:mala grupa od 3 do 7, starija grupa od 8 do 12 godina i teen-grupa (od 13 do 20 godina).
Štigleci su sudjelovali u mnogim televizijskim i radijskim emisijama (npr. u Hrtić-Hitiću, zatim u TV emisiji Skočidan, TV emisiji Zvučnjak, Dorica i sl.)
Do sada su izdali CD-e ”Abeceda” i ”Koza Roza”, DVD ”Maca prede”, promo CD teen grupe ”Možeš kad vjeruješ”, kao i CD ”Za najmlađe”.
U njihovom programu rada ima puno snimanja u tonskim i TV studijima što je uvijek zanimljivo iskustvo za djecu.
U sklopu udruge ”Štigleci”, osim dječjeg zbora i Teen grupe djeluje Klaviraonica pod mentorstvom Narcisa Grabara, te solo-pjevaonica (vokalni pedagog: Rajka Grabar).