LJETO U VARAŽDINU, 11. – 19.7.

19.07.2016. | Novosti

LJETO U VARAŽDINU, 11. – 19.7.

19.07.2016. | Novosti

Ponedjeljak, 11. srpnja 2016., 19:30 h
Kapucinski trg
– prezentacija sportskih klubova grada Varaždina
 ODBOJKAŠKI KLUB „KITRO VARAŽDIN“

Utorak, 12. srpnja 2016.

Atrij Starog grada – klasika, 21 h
SOFIJA CINGULA, DARKO RUŠEC
 
 
Srijeda, 13. srpnja 2016., 19:30 h
Kapucinski trg
SPORTSKA SRIJEDA
– prezentacija sportskih klubova grada Varaždina
 ŽENSKI KOŠARKAŠKI KLUB „VINDI“ – košarka
 
 
Četvrtak, 14. srpnja 2016., 21:00 h
Kapucinski trg
SALSA NIGHT / plesnjak, Plesni klub D&D Varaždin
 
 
Petak, 15. srpnja 2016. – 14. Fontana Blues Festival, 20 h
Kazališni trg – Fontana

BOOGIEBASS
TOMISLAV GOLUBAN

BEHAVE
 
 
Subota, 16. srpnja 2016., 10:00 – 12:00 h
Kapucinski trg
ŠAHOVSKO DRUŠTVO VARAŽDIN
-šahovska igraonica i prezentacija šahovske igre
 
 
Utorak, 19. srpnja 2016., 21 h
Atrij Starog grada 
DANIJEL DETONI & KAJANA PAČKO

 

ODBOJKAŠKI KLUB „KITRO VARAŽDIN“

675_694_odbojka2

Odbojkaški klub Kitro Varaždin predstavit će rad odbojkaške akademije sa djecom u dobi od 9-12 godina. Želimo napomenuti kako klub ima dugu tradiciju kvalitetnog i stručnog rada zahvaljujući stručnim trenerima. Klub posjeduje stručnu dokumentaciju koja je verificirana od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, te ima jasnu i preciznu razvojnu vodilju puta.
Globalni ciljevi i zadaće rada akademije svodi se na razvoj motoričkih sposobnosti (koordinacija, fleksibilnost, dinamička i statička ravnoteža, razvoj brzine na zvučne i vizualne podražaje), razvoj funkcionalnih sposobnosti (razvoj aerobne izdržljivosti intervalnim pristupom kroz igre dužeg trajanja i umjerenog intenziteta) i uvođenje učenja odbojkaške tehnike.
Dugoročan sportski rast i razvoj pod stručnim je vodstvom i pratnjom visoko stručno obrazovanih trenera. Voditelj odbojkaške akademije – Kristijan Kešina, magistar kineziologije sa dodatnom kvalifikacijom za rad u odbojci i Tea Martinčević, apsolventica kineziologije.

 

SOFIJA CINGULA, DARKO RUŠEC

Deseto Ljeto zajedničkog muziciranja Sofije Cingula i Darka Rušeca
318_236_sofija-cingula-darko-rusec
 
Mezzosopranistica Sofija Cingula i gitarist Darko Rušec ove će godine u utorak 12. srpnja deseti, jubilarni puta nastupiti na manifestaciji Ljeto u Varaždinu. Počevši u tadašnjem Tjednu Ivana Padovca  s njegovim djelima, nastavili su oživljavati i izvoditi popijevke i skladbe tog varaždinskog virtuoza na gitari, skladatelja i izumitelja dvovrate gitare. Kroz deset godina zajedničkog nastupanja Sofija i Darko izveli su mnoga djela europskih skladatelja pisana za glas i gitaru često Padovčevih suvremenika. Za jubilarni nastup odabrali su Canciones españolas antiguas F. G. Lorce, te još nekoliko  solo pjesama ili gitarističkih skladbi španjolskih skladatelja i Padovca. Ulaz je slobodan, a u slučaju kiše koncert će biti održan u Lapidariju Staroga grada.
 
 
DARKO RUŠEC, GITARA
Intenzivno je počeo učiti klasičnu gitaru kod Wernera Hartmann-a na Konservatorium des Landes Steiermark u Graz-u. Nakon završene srednje glazbene glazbene škole i gimnazije, upisao je pedagoški smjer s glavnim predmetom klasična gitara na Joseph-Haydn Konservatorium des Landes Burgenland u Eisenstadtu.
Nakon diplome, nastavlja se usavršavati na Hochschule fur Musik und Darstellende Kunst u Grazu u klasi prof. Heinza Irmlera gdje je stekao drugu pedagošku diplomu i akademsku titulu mag. art. Nastupao je u Austriji, Sloveniji i Hrvatskoj sam i u komornim sastavima. Gitaru je predavao od 1991 – 94.  na gimnaziji redemptorista u Wienerneustadtu, od 1995. stalno je zaposlen kao profesor gitare na Glazbenoj školi u Varaždinu. Bavio se i glazbenom publicistikom. 
 
SOFIJA CINGULA, MEZZOSOPRAN
Glazbeno školovanje započela na Glazbenoj školi u Varaždinu, a solo pjevanje završava u klasi profesorice Darije Hreljanović. Nakon toga završava Studij solo pjevanja na Sveučilištu za glazbu i glumu u Beču. te Dodiplomski studij  i magisterij na smjeru Opera klasa mag.art.Sebastian Vittucci, magisterij na smjeru Lied i Oratorij u klasi primadone Marjane Lipovšek i opernog prvaka Roberta Holla te 2007.godine završava i taj dio studija. Od 2006. godine stručno se usavršava na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi izv. prof. Lidije Horvat-Dunjko.
Vokalnom pedagogijom aktivno se bavi već nekoliko godina – najprije kao profesorica solo pjevanja i komorne glazbe na Glazbenoj školi u Varaždinu (2005 – 2009. godina) a potom na Odjelu za glazbu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli gdje je stalno zaposlena od ožujka 2009. godine – trenutno u zvanju docentice. Sofija Cingula promotorica je hrvatskih skladatelja u svijetu – posebno se bavi stvaralaštvom i vokalnim opusom Dore Pejačević, Ivana Padovca, Antonia Smareglie te ostalih skladateljica i skladatelja, naročito varaždinskog i istarskog skladateljskog kruga. 
Uz brojne koncertne nastupe u Hrvatskoj, Austriji te Sloveniji, Njemačkoj, Italiji, Švicarskoj i Južnoj Koreji, nastupala je uz ansamble bečke Volksopere i Neue Oper Wien, i na turnejama po Japanu i Kini. 2007. godine u finalu međunarodnog natjecanja Concorso Internationale di Canto Città di Sant’Angelo 2007 žiri joj je dodijelio posebnu nagradu za najbolju interpretaciju. 2009. godine osvojila je drugu nagradu u svojoj kategoriji kao i posebnu nagradu za najbolju interpretaciju teatra iz Brna na međunarodnom pjevačkom natjecanju Iuventus canti u slovačkom Vrableu. 2010. godine plasirala se na veliko pjevačko natjecanje Seoul International Music Competition. 
ŽKK Vindi je ženski košarkaški klub iz Varaždina. Klub se sastoji od seniorske i juniorske ekipe te škole košarke. Seniroska ekipa natječe se u drugoj Hrvatskoj ligi (A2) u kojoj je ove sezone osvojila 6. mjesto od ukupno 9 ekipa. Juniorska ekipa natječe se u Z-18 ligi dok se škola košarke natječe u Z-12 ligi organiziranim od strane Košarkaškog saveza Koprivničko-križevačke županije. Osim liga, klub sudjeluje i na međunarodni i tuzemnim turnirima a ove godine organizirao je po prvi puta Street ball uz podršku tvrtke Velpro. 
Treninzi škole košarke održavaju se na VI.OŠ pod vodstvom  profesora kineziologije, Zlatka Knolmajer. Škola košarke predviđena je za djevojčice od 8 do 14 godina. Za sve informacije moguće je nazvati na broj 091 752 1195 (Zlatko Knolmajer). 
Treninzi juniorske i seniorske ekipe, djevojke iznad 14 godina održavaju se pod vodstvom Ide Šnidarić, osposobljene trenerice košarke. Treninzi se održavaju u dvorani Graberje. Za sve informacije moguće je nazvati na broj 099 440 2829 (Ida Šnidarić).
Web stranica trenutno je u izradi no aktivnosti kluba mogu se pratiti i na Facebook stranici pod nazivom ŽKK Vindi.
 
676_696_kk-vindi-seniorke
Plesni klub «D&D» na području Varaždinske županije djeluje od 2010.godine. Cilj Kluba je omasovljenje plesa kao grane kulturne umjetnosti i kao natjecateljskog športa u Hrvatskoj. 
Programi poduke u našem klubu prilagođeni su uzrastima, znanju i vještinama polaznika. Želja nam je okupiti što više ljudi, približiti im ljepote plesa te im omogućiti da u opuštenoj atmosferi kroz ples, zabavu i druženja steknu nove vještine, spoznaje i prijateljstva. 
 
14.7. 2016. godine održat će se “Salsa & Sensual Night” na Kapucinskom trgu u Varaždinu. Članovi plesnog kluba D&D prezentirat će dva najpopularnija plesa današnjice SALSU i KIZOMBU a posjetioci će također moći uživati i u ostalim plesovima kao što su Bachata, Cha-cha, Discofox, Slowfox.

676_697_dnd
Kratko upoznavanje s  BEHAVE band-om:
676_699_behave
 
Behave je kvintet iz Zagreba u sastavu: Davor Bunčić – Buna, Zoran Haraminčić – Hara, Vedran Žanko,  Robert Jurčec – Muha i Miroslav Bjelajac.
Trenutno radimo na izdavanju albuma koji će izaći u 2016. godini.
Udruga Hrvatske Blues snage podupire projekt grupe.
Tri pjesme u našoj izvedbi nalaze se na albumu BLUES FOR YOU – TRIBUTE TO BUHA u izdanju CROATIA RECORDS / SPONA. 
 
 
TOMISLAV GOLUBAN na zanimljiv način spaja blues s hrvatskom tradicionalnom glazbom. Strast prema onome što radi, smisao za humor i privlačan nastup, Golubanovi su aduti koji vas neće ostaviti ravnodušnima. Glazbenik koji publici uvijek želi priuštiti originalnu i nesvakidašnju priredbu, uvlači vas u vlastiti glazbeni blues svijet u kojem ćete se osjećati kao kod kuće. 
Tomislav Goluban: usne harmonike
Nebojša Buhin: električna gitara
Danko Burić: bas
Mladen Malek: bubnjevi
Diskografiju mu čini sedam albuma na kojima nalazimo delta, country i chicago blues, zydeco, rock’n’roll i etno (world) glazbu. Njegove autorske skladbe spajaju naizgled nespojivo – hrvatske (zagorske) korijene i američki blues. Osvojio je 4 nagrade Porin i 3 nagrade Status. Pokretač je etno blues festivala u Zagorju, educira mlade te uređuje radio emisije o blues glazbi Hrvatskom radiju.
 www.goluban.com
676_698_goluban
 
BOOGIEBASS

676_701_boogiebass

 
Bend BoogieBass osnovan je 2000. godine. Idejni začetnik i osnivač  je Anđelko Petek Joe. Kroz bend je prošlo mnogo poznatih varaždinskih i zagrebačkih glazbenika. Glavni muzički pravac je psihodelični blues/rock. Sviraju se vlastite obrade pjesama drugih autora, a bend sve više prelazi na komponiranje vlastitih pjesama. Dijelovi nastupa nekad uključuju i akustične elemente gdje Joe Petek sam izvodi vlastite aranžmane poznatih pjesama na akustičnoj gitari. Bend je više puta nastupao na Špancirfestu, blues festivalima i blues klubovima u Hrvatskoj. Trenutni članovi su Anđelko Petek Joe (gitara), Goran Petek (bass gitara) i Borna Barić (bubnjevi).Trenutni muzički pravac objavljen je na cd-u. Bend je član Hrvatske udruge glazbenika (HUG) i Hrvatskih blues snaga.