KONCERT GADJO MANOUCHE I THE PLAYBOYS

01.04.2017.

KONCERT GADJO MANOUCHE I THE PLAYBOYS

01.04.2017.

U subotu 1. travnja na podrumskoj sceni „Rogoz“ varaždinskog HNK koncert će održati dva benda -„Gadjo Manouche“ i „The Playboys“.

Gypsy jazz sastav Gadjo Manouche varaždinskoj je publici otprije poznat po brojnim odličnim nastupima u gradu, a zadnji koncert održali su upravo u klubu Rogoz prije dvije godine kada su pred prepunim klubom napravili odličnu atmosferu. Gadjo Manouche izvodi glazbu francuskog gitarista Djanga Reinhardta i njegovog sastava Hot Club de France, njegujući upravo izvoran „roots“ zvuk ovog velikog sastava iz 30-ih godina prošlog stoljeća.

„The Playboys“ su varaždinsko – zagrebački sastav osnovan prije godinu dana, a ideja da se okupe došla je iz ljubavi prema glazbi soula, funka i bluesa 70-ih godina. Na repertoaru su im i veliki izvođači poput Grovera Washingtona, The Crusadersa, Donnyja Hathawayja, Jamsea Browna, Stevea Wondera  i drugih velikana soula i funka.

Zanimljivot ovog koncetnog događaja je činjenica da su „Gadjo Manouche“ i „The Playboys“ dva prijateljska i povezana sastava, budući da dio glazbenika svira u oba benda, a zapravo se radi o različitim pravcima glazbe. Riječ je o iskusnim glazbenicima koji već niz godina uspješno djeluju na jazz sceni u Hrvatskoj i inozemstvu, što je svakako garancija da će publika ove subote u Rogozu imati priliku uživati u odličnoj glazbi. Posebno veseli najava kako će se pri kraju koncerta ova dva sastava spojiti u jedan i izvesti nekoliko swing standarda što će sigurno biti poseban doživljaj i za publiku i za izvođače.

Početak koncerta je u 21 sat, a cijena ulaznice 20 kuna.

Suorganizatori ovog događaja su Koncertni ured Varaždin i klub Rogoz.