17.07.2019. koncert Dore Dučakijević i Darka Rušeca u Starom gradu

16.07.2019. | Novosti

17.07.2019. koncert Dore Dučakijević i Darka Rušeca u Starom gradu

16.07.2019. | Novosti

U srijedu 17. srpnja u 20:30 u lapidariju Starog grada u Varaždinu uživajte u prekrasnom glasu mlade varaždinske mezzosopranistice Dore Dučakijević, uz pratnju profesora gitare Darka Rušeca.

Program:

Joseph Hayden: Drei Lieder
Die Landlust
Die zu späte Ankunft der Mutter
Eine sehr gewöhnliche Geschichte

Giacomo Meyerbeer: The Huguenots – Air

Ablamowicz, Anna M.: There’s Magic in that Little Song

Mrs. Bailey: Come away Love

Georg Friedrich Händel: Dove Sei (iz opere Rodelinda)
Xerxes, Largo, Ombra mai fu
Rinaldo, Aria Almirena, Lascia ch’io pianga

Enríquez de Valderrábano (1500.-1551.): Sonnet  za gitaru solo

Carlo Calvi (1610.-1670.):  Sua corrente

Alonso Mudarra (1510.-1580.): Pavana

Franz Schubert: Ave Maria

Dora Pejačević: Vjerujem, dragi   op. 30, br. 3
Zašto?/ Warum?  op.13

DORA DUČAKIJEVIĆ, mezzosopran
Diplomirala je i magistrirala solo pjevanje na Sveučilištu za muziku i teatar u Grazu u klasi Annemarie Zeller. U Mumuthu na Sveučilištu za muziku i teatar u Grazu pjeva u operi “L’enfant et les sortilèges” ulogu majke, la tasse chineoise i libellule te 2013. godine pjeva ulogu Frau Reich u operi “Die lustigen Weiber von Windsor” Otta Nicolaia i u siječnju 2014. godine ulogu Dorotheu u “Viva la mamma” Gaetana Donizettia. Godine 2013. u studenome pjevala je Wagnerove Wesendonk Liedove u Stephaniensaal (Musikverein Graz) u orkestralnoj izvedbi.

DARKO RUŠEC, gitara
Intenzivno je počeo učiti klasičnu gitaru kod Wernera Hartmann-a na Konservatorium des Landes Steiermark u Graz-u te privatno polagao osnovnu i srednju glazbenu školu. Nakon završene srednje glazbene škole i gimnazije, upisao je pedagoški smjer s glavnim predmetom Klasična gitara na Joseph-HaydnKonservatorium des Landes Burgenland u Eisenstadtu. Nakon diplome, nastavlja se usavršavati na Hochschule fur Musik und Darstellende Kunst u Grazu u klasi prof. Heinza Irmlera gdje je stekao drugu pedagošku diplomu. Nastupao je u Austriji, Sloveniji i Hrvatskoj sam i u komornim sastavima. Gitaru je predavao od 1991. – 1994. na gimnaziji redemptorista u Wienerneustadtu, od 1995. stalno je zaposlen kao profesor gitare na Glazbenoj školi u Varaždinu. Bavi se i glazbenom publicistikom. Koncentrira i snima mnogo sa kolegama instrumentalistima i pjevačima izvodeći gitarističku literaturu, najčešće Ivana Padovca.