Jazz band Kong Hongwei

18.05.2012.

Jazz band Kong Hongwei

18.05.2012.

Petak, 18. svibnja 2012.
Kazališni trg, 19 sati

Koncert u suradnji sa Ministarstvom kulture Republike Hrvatske

JAZZ BAND KONG HONGWEI

Kong Hongwei, pianist
Jin Hao, saxophonist
Huang Yong, bassist
Shao Haha, drummer
Wang Bingkun,
chinese three strings player
Zhao Ke, guest singer

259_174_kong-hongwei

Zahvaljujući Odjelu za međunarodnu suradnju Ministarstva kulture Republike Hrvatske, varaždinski će ljubitelji jazza imati prilike uživati u vrhunskom jazzu,a još k tome u jazzu s elementima kineske narodne glazbe.

Jazz band Kong Hongwei čine: voditelj i pijanist Kong Hongwei nadimka Golden Budha, Jin Hao saxofonist, Huang  Yong basgitara, Shao Haha bubnjevi, Wang Bingkun kineska tri gudačka instrumenta i Zhao Ke gost pjevač. Voditelj Kong Hongwei nakon diplome na Središnjem Konzervatoriju za glazbu Odjel za narodnu muziku, završava i Kineski Konzervatorij za kompoziciju te studij jazz piana i harmonije. Danas je profesor na Kineskom konzervatoriju. Osnovao je 1991. prvi  kineski jazz band u Pekingu, a 1993. Jazz band „Tien Sqaure“  s kojim  u tradicionalne jazz kompizicije ukomponirava elemente kineske narodne glazbe. Kao producent i pijanist izdao je album „Kineski folk jazz“, na kojem je prvi put uz jazz kompozicije uključeno i narodno pjevanje.
Kong Honwei je – bilo samostalno  kao jazz pijanist, bilo sa svojim jazz bandovima ili prijateljima jazzerima  Cui Jianom ili Liu Huanom , nastupio diljem svijeta od Amerike preko Australije do Ukrajine,sudjelovao  na mnogim jazz festivalima, osvajao nagrade i snimio mnoge albume.

U slučaju lošeg vremena koncert će uz slobodan ulaz biti održan u Klubu Z. Rogoz!