Loading Događaji
13
studeni
Subota

Četiri godišnja doba na harmonici

13 studenoga, 2021 @ 20:00 - 21:00
  • Ovaj događaj je prošao.

U subotu, 13. studenog s početkom u 20 sati, harmonikašica Mia Grozdanić izvest će djelo Četiri godišnja doba, P.I. Čajkovskog u vlastitoj transkripciji za harmoniku.

Ulaz na koncert se ne naplaćuje, a na koncertu će se poštivati sve epidemiološke mjere. Svoju besplatnu ulaznicu možete rezervirati na e-mail [email protected] ili na broj telefona 042/212-907.

Mia Grozdanić (Pula, 1987.) istaknuta je glazbenica na klasičnoj harmonici.
Studij klasične harmonike završila je na Filološko-umjetničkom fakultetu u Kragujevcu (Srbija) s najvišom ocjenom, nakon čega je izabrana kao suradnica u nastavi (asistentica) na Katedri za harmoniku na istom fakultetu. Poslijediplomski studij završila je na prestižnoj Sibelius Akademiji u Helsinkiju (Finska) s najvišom ocjenom. Studirala je u klasi prof. Vojina Vasovića, Mike Väyrynena i Mattija Rantanena, priznatih svjetskih pedagoga ovog instrumenta. Radila je i s prof. Elsbeth Moser, na Hochschüle für Musik, Theater und Medien u Hannoveru (Njemačka). Trenutno završava umjetnički doktorat na Filološko-umjetničkom fakultetu u Kragujevcu, a mentor joj je prof. Vojin Vasović. Za kraj studija priprema redakciju poznatog klavirskog ciklusa iz doba romantizma za harmoniku i praizvedbu djela Davora Bobića, jednog od najpoznatijih živućih hrvatskih skladatelja. Bobić je višestavačno djelo za harmoniku i gudački orkestar posvetio njoj.
Nastupila je u većini europskih zemalja, u Kini i u Australiji i osvojila dvadesetak prvih i drugih nagrada na natjecanjima, od kojih se ističu: prva nagrada na Državnom natjecanju učenika i studenata glazbe (Rijeka, 2002.), prvo mjesto i prva nagrada na međunarodnom natjecanju Fisa… armonie (Trst, Italija, 2004.), prve nagrade na Međunarodnom susretu harmonikaša (Pula, 2007. i 2008.), prva nagrada i drugo mjesto na međunarodnom natjecanju The World of Accordion (Castelfidardo, Italija, 2013.)
Redovito sudjeluje na seminarima priznatih umjetnika na harmonici i pedagoga kao što su: Aleksandar Skljarov, Owen Murray, Elsbeth Moser, Friedrich Lips, Vjačeslav Semjonov, Alma Flammesberger, Radomir Tomić, Miljan Bjeletić, Denis Modrušan, Joseph Macerollo, Jovica Đorđević, Mario Stefano Pietrodarchi i Borut Zagoranski.
Prvi solistički recital održala je na Medulinskom koncertnom ljetu 2005. godine, a od tada su uslijedili brojni nastupi u zemlji i inozemstvu, kao što su: koncert Klang der Stille u samostanu Lüne (Njemačka), solistički recital u finalu multiinstrumentalnog natjecanja Ferdo Livadić u Samoboru, koncert na festivalu Večeri na Griču u Atriju Klovićevih dvora (u harmonikaškom duu) te koncert u koncertnoj dvorani Helsinki Music Centre (Helsinki, Finska). Ističu se i koncert Recollection u dvorani Balder Hall (Helsinki, Finska), koncert u sklopu festivala Helsinki Park Art u galeriji Korjaamo (Helsinki, Finska) te solistički koncerti na festivalima Fažanski sutoni, Pulski umjetnici Puli i Poluotok radosti u pulskom amfiteatru. Zapaženi su i solistički nastupi u Mramornoj dvorani Guvernerove palače u Rijeci, na Danima Muzičke akademije u Puli te solistički koncert u Galeriji Narodnog muzeja u Kragujevcu.
Godine 2016. godine je na solističkom koncertu u Crkvi Sv. Franje praizvela djelo pokojnog skladatelja Damira Bužlete za solo harmoniku Supplico!, koje je skladatelj posvetio njoj. Godine 2021. je na koncertu u Crkvi Sv. Lovre u Petrinji kao solistica sa Zagrebačkim solistima praizvela koncert za harmoniku i gudače Godišnja doba.

Details
Date: 13 studenoga, 2021
Time: 20:00 - 21:00
Događaj CategoriesKoncert, Ostalo
Mjesto održavanja
Naziv mjesta održavanja: HNK Varaždin
Adresa: Augusta Cesarca 1
Varaždin, 42000 Croatia (Local Name: Hrvatska)

Pogledaj na Google maps-u
Organizator
Ime organizatora: Koncertni ured Varaždin
Phone: +385 (0)42 212 907
Email: