Đubrad prokleta u HNK-u Varaždin

04.02.2016. | Novosti

Đubrad prokleta u HNK-u Varaždin

04.02.2016. | Novosti

Četvrtak, 4. veljače 2016., 19:30 sati
Gledalište HNK u Varaždinu

 

646_637_djubrad1

 

Jedna od ponajboljih i najviše izvođenih domaćih predstava suvremenog plesa u posljednje vrijeme gostuje u Varaždinu u selekciji i organizaciji Plesne mreže Hrvatske
 
Na Velikoj sceni Hrvatskoga narodnog kazališta u Varaždinu 4. veljače 2016. gostuje plesna predstava “Đubrad prokleta!” u izvedbi mladog nezavisnog TRAS kolektiva, autorice Natalije Manojlović. Riječ je o jednoj od ponajboljih i najviše izvođenih domaćih predstava suvremenog plesa proteklih nekoliko godina, a u Varaždin stiže u stručnoj selekciji i organizaciji Plesne mreže Hrvatske.
 
Predstava na jednostavan i poetičan način progovara o tome što znači biti žena, još k tome plesačica, u naše vrijeme, na našim prostorima. «Đubrad prokleta!» je i zabavna i dirljiva, i plesna i dramska, i sirova i uzvišena, kako uostalom i doliči odrazu svakodnevice. 
 
Autorica i koreografkinja predstave je Natalija Manojlović, dizajn rasvjete potpisuje Duško Richtermoc, grafički dizajn Martina Granić, a nastala je u koprodukciji s Hrvatskim institutom za pokret i ples. Predstavu izvode Martina Nevistić, Petra Chelfi, Ivana Pavlović, Nina Sakić, Karolina Šuša i Martina Tomić.
 
***
 
Projekt Plesna mreža Hrvatske dio je opće strategije razvoja i distribucije plesne umjetnosti na nacionalnoj razini, a realizira se izvedbama prethodno selektiranih predstava u hrvatskim nacionalnim kazalištima, nacionalnim festivalima, gradskim kazalištima i drugim institucijama i organizacijama koje se bave izvedbenom djelatnošću. Potporom Udruzi plesnih umjetnika Hrvatske, trenutačnom nositelju projekta Plesna mreža Hrvatske, Ministarstvo kulture razvija postprodukciju i uvjete za kontinuiranu javnu prezentaciju cjelokupne plesne produkcije na području Republike Hrvatske.
 
 
VIDEO TRAILER PREDSTAVE:
https://www.youtube.com/watch?v=dUSm3y5gBSQ 
 
http://plesnamreza.hr/