Darko Rušec & Saša Bastalec

11.07.2012. | Novosti

Darko Rušec & Saša Bastalec

11.07.2012. | Novosti

Srijeda, 11. srpnja 2012., 20,30 sati
Stari grad

Ljeto u Varaždinu 2012.

Jazz koncert

 

Darko Rušec, gitara

&

Saša Bastalec, harmonika

     Program:

       Luiz Bonfa                       Carnival
     Jimmy McHuge               On the Sunny Side of the Street
     Antonio Carlos Jobim   Meditation
     Consuelo Velázquez     Besame mucho
     Harold Arlen                     Over the Rainbow
     Lennon & McCartney    Across the Universe  (Arr. Larry Beekman)
Michelle
From Me to You  (Arr. Larry Beekman)
     George Harrison             Here Comes the Sun  (Arr. Larry Beekman)
     Lennon & McCartney    I feel fine
     Antonio Carlos Jobim   Desafinado
Wave
Samba de uma nota so
The girl from Ipanema
     Jorge Cardoso                Milonga
     Eroll Garner                      Misty
     George Gerswin              But not for me
     Glen Miller                         Moonlight Serenade

Kompozicije aranžirali za gitaru i harmoniku D. Rušec i S. Bastalec

DARKO RUŠEC, gitara
Intenzivno je počeo učiti klasičnu gitaru kod Wernera Hartmann-a na Konservatorium des Landes Steiermark u Graz-u te privatno polagao osnovnu i srednju glazbenu školu.
Nakon završene srednje glazbene škole i gimnazije, upisao je pedagoški smjer s glavnim predmetom Klasična gitara na Joseph-HaydnKonservatorium des Landes Burgenland u Eisenstadtu.
Nakon diplome, nastavlja se usavršavati na Hochschule fur Musik und Darstellende Kunst u Grazu u klasi prof. Heinza Irmlera gdje je stekao drugu pedagošku diplomu.
Nastupao je u Austriji, Sloveniji i Hrvatskoj sam i u komornim sastavima. Gitaru je predavao od 1991 – 94 na gimnaziji redemptorista u Wienerneustadtu, od 1995. stalno je zaposlen kao profesor gitare na Glazbenoj školi u Varaždinu. Bavi se i glazbenom publicistikom.

SAŠA BASTALEC, harmonika
Rođen je 4. kolovoza 1980. u Zagrebu. Studij harmonike i Studij glazbene kulture je završio na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli (harmonika u klasi doc. Slavka Magdića). Tijekom studija polazio je međunarodne ljetne škole harmonike, dirigiranja i kompozicije kod eminentnih pedagoga: Aleksandar Skljarov (Rusija), Vladimir Balyk (Ukrajina), Owen Murray (Velika Britanija), Peter Soave (SAD), Elsbeth Moser (Njemačka), Paolo Picchio (Italija), Slavko Magdić (Slovenija), Sanja Drakulić, Denis Modrušan, Svetlana i Marjan Krajna (Hrvatska). Kao solist, te kao član komornih sastava i orkestara nastupao je u Hrvatskoj i u inozemstvu (Italija, Slovenija, Austrija, Njemačka, Češka, Nizozemska, Belgija, Francuska).
Rad u struci započinje u Glazbenoj školi Požega, a trenutno djeluje na Glazbenoj školi u Varaždinu kao nastavnik harmonike u osnovnoj i srednjoj školi, voditelj komornih sastava i harmonikaškog orkestra. U svojem dosadašnjem radu s učenicima ostvaruje zapažene rezultate na županijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima te sudjeluje u radu prosudbenih komisija.
Uz pedagoški rad, bavi se skladanjem i priređivanjem za različite ansamble. Suosnivač je hrvatske harmonikaške udruge Harmonikaški Centar čija je primarna djelatnost promicanje klasične harmonike. Udruga je organizator Hrvatskog natjecanja za harmoniku u Daruvaru te uređuje časopis za harmoniku „Eho“. Stalni je gost – predavač na Ljetnom glazbenom kampu u Tinjanu (Hrvatska).