Brna&Šus vratili se iz Memphisa s filmom

28.02.2012. | Novosti

Brna&Šus vratili se iz Memphisa s filmom

28.02.2012. | Novosti

U utorak 28. veljače u 20 sati na podrumskoj sceni HNK u Varaždinu u organizaciji Kluba Rogoz, o svojem sudjelovanju na 28. IBC – International Blues Challenge tj.svjetskom blues izazovu u Memphisu,država Tennessi u SAD-u, govorit će i dokumentarnim filmom potkrijepiti Damir Branilović Brna i Zlatko Tomašković Šus. Sudjelovanje na tom svjetskom susretu blues glazbenika od 31.siječnja do 4.veljače, kada se ulice i klubovi Memphisa ispune bluesom, Brna&Šus kako ih u Varaždinu već godinama znamo, a službeno  „Damir Branilovicch Acoustic Balls:Damir Branilović and Zlatko Tomašević“, osvojili su prvim mjestom na 3.Croatian Blues Challengeu u studenom prošle godine u Zagrebu u kategoriji solo/duo. S hrvatskim  predstavnicima u ostalim kategorijama Damir i Zlatko otputovali su u Memphis na blues susret kojeg za 800 muzičara iz 15 zemalja organizira Blues Fondacija, a u pet dana održano je 200 koncerata.
Brna i Šus sa svojim  autorskim skladbama i svirkom, dio su već održanih 9 Blues festivala na fontani  unutar Ljeta u Varaždinu, a održali su s udrugom Radiona, Moto klubom Baroker, klubom Rogoz i Koncertnim uredom i koncerte s  kojima su skupili novac za smještaj dok su avionske karte do Memhisa omogućili Koncertni ured i Grad Varaždin.
Večer uz dokumentarni film i besplatan ulaz u utorak u 20 sati u Klubu Rogoz namijenjena je ljubiteljima bluesa, novinarima i prijateljima kao  izvješće iz Memphisa, ali i najava  blues koncerata i festivala uz potporu svjetske Blues fondacije i Hrvatskih blues snaga.

 

246_151_img0293-1