19.07.2017. KONCERT: ANA-MARIJA KYUN & JUNGWON JIN

17.07.2017. | Uncategorized @hr

19.07.2017. KONCERT: ANA-MARIJA KYUN & JUNGWON JIN

17.07.2017. | Uncategorized @hr

U srijedu 19. srpnja 2017. s početkom 20:30 u Atriju Starog grada održat će se koncert pod nazivom „Romantična ljetna noć“.

U slučaju lošeg vremena koncert će se održati u Lapidariju Starog grada.

Program

Izvodi: Ana-Marija Kyun univ.spec.mus
F.Chopin Balada u g molu, op.23

 1.  Chopin Balada u As duru, op.47
 2.  Chopin Balada u f molu, op.52

Izvodi: Jungwon Jin dr.art

 1. Schumann, Kreisleriana op.16
 2. Äusserst bewegt
 3. Sehr innig und nicht zu rasch
 4. Sehr aufgeregt
 5. Sehr langsam
 6. Sehr lebhaft
 7. Sehr langsam
 8. Sehr rasch
 9. Schnell und spielend

Ana-Marija Kyun, klavir

concert photo2

Rođena je u Seoulu u Južnoj Koreji 1967. godine, a klavir počinje učiti s nepunih pet godina kod majke profesorice klavira. Još u djetinjstvu sudjeluje u raznim natjecanjima klavira na kojima je često bila nagrađivana, a 1980. upisuje jednu od poznatih umjetničkih srednjih škola u Južnoj Koreji – Sun-Wha Art Middle School. Godine 1984. nastavlja školovanje na višoj srednjoj umjetničkoj školi s najduljom tradicijom za umjetničko obrazovanje koju završava s odličnim uspjehom i nastavlja studij u Europi: Musikwissenschaft i Kroatistik/Serbistik na Tehničkom i Humboldtovom Universitetu u Berlinu.

Nakon udaje za hrvatskog državljanina seli u Hrvatsku, te od 1999. godine radi u Varaždinu kao profesorica klavira na Glazbenoj školi, a kao korepetitor za puhački i pjevački odjel sudjeluje na raznim natjecanjima diljem Hrvatske i inozemstva.

Školovanje nastavlja na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu na poslijediplomskom studiju specijalizacije klavira kod prof. Harija Guseka te nastavlja nizati izvanredne rezultate na međunarodnim pijanističkim natjecanjima.

Osnovala je udrugu Amanda Management za organiziranje koncerata, seminara i radionica za međunarodnu kulturnu suradnju u srpnju 2014

Jungwon Jin

Jungwon Jin foto2

Kao profesorica glazbe predaje na američkom Santa Ana College od 2011. godine, dok je prije toga podučavala na La Sierra University, Glendale Community College, East Los Angeles College i Orange Coase College. Trenutno podučava sve razine studija klavira, čitanje i pisanje glazbe te uvode u glazbene studije. U Sjedinjene Američke Države stigla je kako bi studirala na Manhattan School of Music, a magistrirala je i doktorirala na University of Southen California pod mentorstvom Nancy Bricard.

Intenzivno nastupa diljem SAD-a, Azije i Europe. Njezin nastup prenosile se neke od poznatijih medijskih kuća: ABC Radio u Australiji, KBS Radio-Television u Koreji, CTS TV u Buena Parku te kao dio Izložbe mladih umjetnika na radiju WQXR u New Yorku.

Dobitnica je brojnih nagrada u raznim glazbenim natjecanjima diljem svijeta uključujući Australiju, Italiju, Sjedinjene Američke Države.