15.06. CRNA KRONIKA

12.06.2019. | Novosti

15.06. CRNA KRONIKA

12.06.2019. | Novosti

Koncert i promocija singla
„Drži ritam“ u Varaždinu

CRNA KRONIKA poziva

sve ljubitelje žestoke punk-rock svirke na
SAMOSTALNI KONCERT I PROMOCIJU SINGLA

„DRŽI RITAM“

u subotu, 15. lipnja 2019. u varaždinski
Scena&bar „Zvonimir Rogoz“ (HNK Varaždin)

s početkom u 21,30 sati. Ulaz na koncert je besplatan.

Punk rock grupa CRNA KRONIKA, nakon 40 godina od svog prvog nastupa, vratila se ponovo na varaždinsku i hrvatsku rock scenu! Tako je band prošle godine nastupio pred varaždinskom publikom tri puta, povratničkim koncertom u dvorištu Palače Sermage, na glavnoj pozornici za vrijeme prošlogodišnjeg Špancirfesta, te zajedno sa Prljavim Kazalištem na novogodišnjem koncertu, u rasprodanoj varaždinskoj Areni na Dravi. Krajem 2018. „Crna kronika“ kreće sa snimanjem svog prvog albuma, zahvaljujući svesrdnoj pomoći prijatelja i bivšeg člana – Roberta Kljajića, u čijem je studiju Road Production – Ljutomer, snimljen kompletan glazbeni materijal u suradnji sa snimateljima Marko Kljajić i Andi Gal. Album, na kojem se nalaze isključivo autorske pjesme, miksan je u Zagrebu – Dražen Gavrilović @Pod.Room Studio, dok je master napravljen u Njemačkoj u studiju Saša Novak OHHO Mastering. Na poziv diskografske kuće DALLAS RECORDS, band sa snimljenim materijalima odlazi u Zagreb i potpisuje ugovor o izdavanju albuma kojeg će ova renomirana izdavačka kuća „izbaciti“ na hrvatsko glazbeno tržište krajem rujna. Album će se naći na policama svih ovlaštenih shopova Dallas Records-a u Hrvatskoj i šire.
Na prvom singlu „Drži ritam“, koji će uskoro biti promoviran, kao gost je nastupio Valter Kocijančić, osnivač i član legendarne punk-rock grupe PARAF iz Rijeke, koji je otpjevao i snimio back vokal na singlu.
CRNA KRONIKA će u subotu, 15. lipnja, uz svesrdnu pomoć Koncertnog ureda Varaždin na koncertu pred varaždinskom publikom nastupiti u sastavu: Ignac Klarić, vokal; Robert Kontrec, bas
gitara, vokal; Srećko Kekez, ritam gitara, Dejan Parlaj Žeta, solo gitara te Ivan Kronja na bubnjevima. Band će izvesti svih dvanaest pjesama sa albuma kao što su: PUCAM U TVOJE LICE, IRSKA, SAM, ZNAM KAKO SE ZOVEŠ, NEMA ZRAKA NEMA VODE, DON'T ASK, POLITIKA, RECI DA ME POZNAJEŠ, VARAŽDIN PONOVO GORI… i naravno, nezaobilazne STAMBENE PROBLEME! Osim pjesama sa albuma, bit će premijerno izvedeno i nekoliko novih pjesama koje „čekaju“ slijedeći album.

Crna Kronika FB crno bijela

Da podsjetimo, CRNA KRONIKA je osnovana 1978. godine u vrijeme pojave punka i novog vala koji su na ovim prostorima i tadašnjoj rock sceni bivše države ostavili neizbrisiv trag. Nastupajući u mnogim gradovima, zajedno sa ondašnjim zvijezdama punk i rock scene kao što su Azra, Buldožer, Film i Prljavo Kazalište, grupa CRNA KRONIKA se uspjela nametnuti publici sa svojim prepoznatljivim pjesmama, kao što su „Stambeni problemi“, „Noćna smjena“, „Varaždinu moj“, „Grupa iz garaže“… Članovi CRNE KRONIKE krajem 70-tih bili su: Ignac Klarić-vokal,
Robert Kontrec-bas gitara, Srećko Kekez-solo i ritam gitara te Mario Oreški na bubnjevima. Grupa je nastupala puno puta i u Varaždinu po, tada vrlo popularnim mjestima u gradu kao što su bili – Dvorana Graberje (na popularnim Gitarijadama), Dom željezničara, Kino Sutjeska, terasa Graničar, Kino Park, terasa Robne kuće VA-MA i mnogim drugima mjestima…sve do 1983. kada su članovi otišli na odsluženje vojnog roka. Nakon povratka iz vojske band je svirao još jedno kraće vrijeme, nakon čega je nastupila poduža stanka do 2017. godine. Nakon odluke o ponovnom okupljanju, grupi su se priključili Dejan Parlaj Žeta na solo gitari i Mario Mudri na bubnjevima. Krajem 2018. u band dolazi novi bubnjar – Ivan Kronja, koji debitira sa Crnom kronikom na novogodišnjem koncertu u varaždinskoj Areni.