14. FONTANA BLUES FESTIVAL

15.07.2016.

14. FONTANA BLUES FESTIVAL

15.07.2016.

Ljeto u Varaždinu 2016. 
 
14. FONTANA BLUES FESTIVAL
 
Petak, 15. srpnja 2016. – 19 h
Kazališni trg – Fontana
 
BOOGIEBASS
 
TOMISLAV GOLUBAN
 
BEHAVE
BOOGIEBASS
 
Bend BoogieBass osnovan je 2000. godine. Idejni začetnik i osnivač  je Anđelko Petek Joe. Kroz bend je prošlo mnogo poznatih varaždinskih i zagrebačkih glazbenika. Glavni muzički pravac je psihodelični blues/rock. Sviraju se vlastite obrade pjesama drugih autora, a bend sve više prelazi na komponiranje vlastitih pjesama. Dijelovi nastupa nekad uključuju i akustične elemente gdje Joe Petek sam izvodi vlastite aranžmane poznatih pjesama na akustičnoj gitari. Bend je više puta nastupao na Špancirfestu, blues festivalima i blues klubovima u Hrvatskoj. Trenutni članovi su Anđelko Petek Joe (gitara), Goran Petek (bass gitara) i Borna Barić (bubnjevi).Trenutni muzički pravac objavljen je na cd-u. Bend je član Hrvatske udruge glazbenika (HUG) i Hrvatskih blues snaga.
 

 

TOMISLAV GOLUBAN na zanimljiv način spaja blues s hrvatskom tradicionalnom glazbom. Strast prema onome što radi, smisao za humor i privlačan nastup, Golubanovi su aduti koji vas neće ostaviti ravnodušnima. Glazbenik koji publici uvijek želi priuštiti originalnu i nesvakidašnju priredbu, uvlači vas u vlastiti glazbeni blues svijet u kojem ćete se osjećati kao kod kuće. 
Tomislav Goluban: usne harmonike
Nebojša Buhin: električna gitara
Danko Burić: bas
Mladen Malek: bubnjevi
Diskografiju mu čini sedam albuma na kojima nalazimo delta, country i chicago blues, zydeco, rock’n’roll i etno (world) glazbu. Njegove autorske skladbe spajaju naizgled nespojivo – hrvatske (zagorske) korijene i američki blues. Osvojio je 4 nagrade Porin i 3 nagrade Status. Pokretač je etno blues festivala u Zagorju, educira mlade te uređuje radio emisije o blues glazbi Hrvatskom radiju.
 www.goluban.com
 
 
 
Kratko upoznavanje s  BEHAVE band-om:
 
Behave je kvintet iz Zagreba u sastavu: Davor Bunčić – Buna, Zoran Haraminčić – Hara, Vedran Žanko,  Robert Jurčec – Muha i Miroslav Bjelajac.
Trenutno radimo na izdavanju albuma koji će izaći u 2016. godini.
Udruga Hrvatske Blues snage podupire projekt grupe.
Tri pjesme u našoj izvedbi nalaze se na albumu BLUES FOR YOU – TRIBUTE TO BUHA u izdanju CROATIA RECORDS / SPONA.