10. FONTANA BLUES FESTIVAL – 2. dan

01.07.2012.

10. FONTANA BLUES FESTIVAL – 2. dan

01.07.2012.

Nedjelja, 01. srpnja 2012., 20 sati
Kazališni trg

Ljeto u Varaždinu 2012.

 

10. FONTANA BLUES FESTIVAL

 

IVAN VRAGOLOVICH & JURA GECI (ROCK – BLUES DUO)
294_221_ivan-vragolovich-jura-geci

Folk Rock Blues duo sa pedigreom – Ivan Vragolovich pobjednik 1. hrvatskog blues Challenge-a i dobitnik ovogodišnje nagrade Porin za svoj prvijenac “I Am a Man” u kategoriji naj blues albuma, u društvu jednog od najtalentiranijih rock-blues gitarista u Hrvatskoj.

JAM RITUAL
294_193_jam-ritual

 

Toni Tkalec – vokal/gitara
Edvin Đerahović – gitara
Karlo Merkaš – bas gitara
Matija Burek – bubnjevi

Jam Ritual započinje s radom krajem 2008. godine kao trio :Edvin Đerahović gitara ,Karlo Merkaš bass i bivši bubnjar I.F.svirajući poznate rock, blues i fusion obrade. Početkom 2009. godine u bend se priključuje Toni Tkalec a.k.a. Tkalone(vokal, gitara). Nastupaju u najpoznatijem klubu HR glazbenika SAX(ZG), rock klubu Hope Devil (ZG), na Špancirfestu,  na 9. Fontana Blues festivalu u Varaždinu,  sa  švedskom grupom Dexter Jones Circus Orchestra u klubu Tawan i  u Oberschwabenhalle Ravensburg (Njemačka) kao headlineri.  Današnji sastav su: Toni Tkalec, Edvin Đerahović, Karlo Merkaš, Matija Burek.  Jam Ritual radi i na autorskim pjesmama i s prvim singlom  Leavin’ Home je na stranici  Reverb Nation, skočio na drugo mjesto rock/blues bendova . Slijede nastupi sa svjetski poznatim bendom Rival Sons(USA) u Tvornici kulture (ZG), i nastup na prestižnom glazbenom festivalu InMusic gdje  sviraju na glavnoj pozornici uz bendove Gorillaz i Plan B.

CROSSROAD BLUES BAND

 

294_193_crossroad-blues-band
Aleksandar Dvorčanec – vokal i usna harmonika
Branko Neskoski – gitara
David B. Neskoski – gitara i vokal
Kire Garaloski – bas gitara i vokal
Zoran Nasteski – bubnjevi

Crossroad blues band je trenutno jedini aktivni blues bend u Makedoniji. Bend je započeo s radom sredinom devedesetih godina prošlog stoljeća, osnovali su ga Aleksandar Dvorčanec – Sale (vokal i usna harmonika) i Branko Neskoski – Bane (gitara) te oni još i danas pokreću i tvore jezgu benda ne dopuštajući da bend izgubi čaroliju početnog entuzijazma. Tome vjerojatno doprinosi i činjenica da djeluju i žive u Prilepu (jugozapadni dio Makedonije), gdje usprkos ubrzanom procesu globalizacije, život teče relativno sporo pa se zapravo ni priča Crossroad blues banda ne razlikuje mnogo od rock priča šezdesetih i sedamdesetih mada je bend osnovan 20-tak godina kasnije.
2000. godine izdaju svoj prvi singl “Kade e krajot?“ (“Gdje je kraj?“), a nešto kasnije i prvi album pod nazivom “Tutun Bluz“ (“Tobacco Blues“).
Motivi koji se provlače kroz njihove pjesme su socijalnog karaktera, vezani za probleme običnog čovjeka. Ukratko, tipična, ali i uvijek zanimljiva tema bluesa, tema koja čini blues glazbu toliko iskrenom i osjećajnom.