​Veliki autorski koncert maestra Siniše Leopolda uz 70. obljetnicu rada Centra tradicijske kulture Varaždin

21.10.2016. | Novosti

​Veliki autorski koncert maestra Siniše Leopolda uz 70. obljetnicu rada Centra tradicijske kulture Varaždin

21.10.2016. | Novosti

Petak, 21. listopad 2016., 19:30 sati
Gledalište HNK u Varaždinu686_713_plakat116-koncertni

Obilježavanje 70. godišnjice nekadašnjeg KUD-a „Vilko Jurec“, KUD-a „Varteks“ a današnjeg Centra tradicijske kulture Varaždin započinje velikim autorskim koncertom maestra Siniše Leopolda koji će se održati 21. listopada s početkom u 19.30 u gledalištu HNK u Varaždinu. 

 

Siniša Leopold,  hrvatski skladatelj, glazbeni pedagog i šef-dirigent jedinog profesionalnog tamburaškog orkestra u Svijetu ove godine slavi 30 godina svojeg umjetničkog rada. Dugi niz godina surađuje sa tamburaškim orkestrom CTK Varaždin za koji je napisao desetak koncertnih praizvedbi. Upravo je to bio i povod da se krene u organizaciju koncerta na kojem će biti izvedena najpoznatija djela i obrade ovog velikog poznavatelja i stručnjaka u tamburaškoj glazbi.  

 

Na koncertu će osim tamburaškog orkestra HRT-a i tamburaškog orkestra CTK Varaždin nastupiti i vokalni solisti Đani Stipaničev, Valentinom Geci Koren, Matija Boršćak, ženski vokalni sastav Fijolice i Klapa Marof. 

 

 „GLAZBA JE ZVONKA RADOST KOJA NAS OPLEMENJUJE, A NAŠA TAMBURA MELEM ZA SRCE I DUŠU…“  riječi su maestra Siniše Leopolda a Vas pozivamo da budete dio proslave našeg jubileija  te da uživate u čarobnom muziciranju ovih vrhunskih glazbenika.

 

Organizator: Centar tradicijske kulture